Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Boo gårds sporthall är invigd

Stämningen var på topp när Boo gårds sporthall invigdes i går. Den fullstora sporthallen med plats för inomhusidrotter är centralt belägen i Boo och är redan ett uppskattat tillskott bland barn och föreningsliv.

– Äntligen invigs Boo gårds nya sporthall! Det här är ett uppskattat tillskott som tillsammans med många andra idrottssatsningar ger Nackaborna bättre möjligheter till att utöva sin idrott. Stort grattis till Boo gårdsskolans elever och alla föreningsaktiva barn och ungdomar! säger Gunilla Grudevall-Steen (L), kommunalråd och fritidsnämndens ordförande.

Hallen ligger centralt i Boo intill Boo gårds skola och Boovallen. Under dagtid kommer hallen att användas till skolans idrottsundervisning och under eftermiddagar, kvällar och helger kommer Nackas föreningsliv att nyttja anläggningen.

Hallen är utformad och anpassad utifrån ett tillgänglighetsperspektiv vilket gör det möjligt för personer med funktionsvariationer att delta både i aktiviteter och som besökare. Den är fullstor vilket betyder att den har ett spelmått på 20x40 meter. Dessutom har hallen läktare som går att fälla ut som rymmer en publik på cirka 100 personer när så önskas, annars är de uppfällda och ger mer utrymme för aktiviteter.

Är du nyfiken på hur hallen ser ut? Följ med Elin Brandefalk in i hallen här:

Sidan uppdaterades: