Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Anslutning till kommunalt vatten och avlopp - andra beslutet att automatiseras

Det andra automatiserade beslutet har gått live i Nacka kommuns bygglovsprocess! Denna gång blir resultatet att du får snabbt svar på din ansökan om anslutning till kommunalt vatten och avlopp.

Utrullningen började på prov redan på torsdagskvällen med lyckat resultat, när en ansökan inkom och fick ett komplett och färdigt beslut – ett bevis på att det automatiserade beslutet tas tryggt och säkert i enlighet med de bestämmelser som finns.

Tjänsten för vatten och avlopp är därmed uppdaterad med automatiserat beslut, vilket innebär att Nackaborna får snabb och säker service av en robot som delegerats beslutsrätt.

Automatiserat beslutsfattande

Läs mer om arbetet med automatiserade beslut inom bygglovsprocessen – inte minst när Sveriges först automatiserade beslut i sitt slag nyligen gick live:
Först i Sverige: Beslut direkt i e-tjänsten när Nackabor vill installera eldstad hemma | Nacka kommun

Automatiseringen går vidare

Nacka kommuns digitaliseringsenhet arbetar nära verksamheterna för att se vilka processer som kan automatiseras i syftet att ge snabbare och säkrare service och välfärd till Nackaborna, som blir allt fler och lever längre. Fler automatiserade beslut och processer utan beslut står på tur i andra verksamheter.

Mer information om e-tjänsten

Här hittar du all information om att ansluta en fastighet till kommunalt vatten och avlopp, samt länkar till tjänsten.

Sidan uppdaterades: