Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Pumptrack vid Fregattbacken i Boo

Högst uppe på Fregattbacken i Boo ligger kommunens nya pumptrack, en bana där du kan åka varv efter varv utan att trampa ett enda tag på cykeln.

Karta pumptrack.JPG

Kartan visar var banan ligger. Enklaste sättet att ta sig dit är att cykla via Sockenvägen, Kompassvägen och Styrbordsvägen. En liten grusväg tar dig sista biten upp. Om du kommer med bil får du lämna den vid parkeringen nedanför slalombacken på Kompassvägen.

Vad är pumptrack?

En pumptrack, eller pumpspår, är en sorts cykellekplats där du ”pumpar” cykeln runt banan i stället för att trampa. Banan vid Fregattbacken kan användas av barn och vuxna och med de flesta typer av cyklar med tillräckligt breda däck, även om det vanligaste är att köra med mountainbike. Banan är öppen för alla och den är i första hand tänkt för nöjesåkning, och inte som en tävlingsarena. Banan sköts av Friluftsfrämjandet i Boo.

Banans sträckning

Banprofil

Fler trivsamma miljöer när Nacka utvecklas som mest

Den nya pumptrackbanan ingår i projektet Trivsel och tillgänglighet, som initierats av Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun. Syftet är att ge Nackaborna fler trivsamma och attraktiva miljöer när Nacka växer och utvecklas som mest.

Bland annat har sittbänkar placerats längs med gångvägen till Velamsund. Under vintern lyser effektbelysning upp i mörkret på fem olika platser i kommunen. Två pop up-lekplatser i centrala lägen har byggts och vi har anlagt en naturhinderbana för barn i Nyckelviken. Det blir också en upprustning av herrgårdsparken i Velamsund samt flera nya blomsterplanteringar runt om i kommunen.
Läs mer om projektet Trivsel och tillgänglighet här

Sidan uppdaterades: