Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
April

Vad är viktigast för dig i den hållbara staden?

Kom och dela dina tankar med oss! I helgen, 23–24 april, finns Klimatneutrala Nacka 2030 på plats i Sickla samtidigt som Atrium Ljungberg arrangerar Bakluckeloppis. Du hittar oss i återbruksverkstaden i Monteringshallen.

Klimatneutrala Nacka 2030 är ett innovationsprojekt som Nacka kommun driver för att öka kraften och intensifiera arbetet mot en hållbar stadsutveckling. Centrala Nacka i Nacka stad är i fokus för projektet och ambitionen är en stadsdel som är bra både för människorna som lever i den och för klimatet.

Vill du veta mer om projektet eller dela dina tankar om den hållbara staden med oss, besök oss gärna i helgen. Du hittar oss i återbruksverkstaden tillsammans med Nacka vatten och avfall, Mode 3, Youth & Care, Dieselbiblioteken, Emmaus Stockholm, Tapetseraren Ylva Gutke och Röda Korset Nacka.

När?

Lördag 23 april klockan 11.00 – 15.00
Söndag 24 april klockan 11.00 – 15.00

Var?

I Monteringshallen i Sickla. Hitta hit.

Varmt välkomna!
Klimatneutrala Nacka 2030

Om återbruksverkstaden

I återbruksverkstaden kan du släppa loss kreativitet och skapa nytt och användbart av det som annars skulle ha slängts bort. Här skapar du helt fritt eller får tips och instruktioner av medverkande organisationer på plats om hur du kan göra nya saker av gamla. En bok kan bli en tavla och av slitna jeans kan man skapa ett trendigt plagg. Utmana dig själv genom att lära dig klä om möbler, trycka på din egen t-shirt eller lappa ihop den där tröjan som du en gång älskat.

Alla är välkomna och aktiviteterna är gratis eller till självkostnadspris.

Återbruksverkstaden arrangeras av Nacka vatten och avfall, Nacka kommun, Mode 3, Youth & Care, Dieselbiblioteken, Emmaus Stockholm, Tapetseraren Ylva Gutke och Röda Korset Nacka, med stöd av Atrium Ljungberg.

Mobil kretsloppscentral Maxi och Bakluckeloppis samma helg

Lördag 23 april 10–16 kommer Nacka vatten och avfalls mobila kretsloppscentral till Sickla. De finns på parkeringen utanför ICA Kvantum. Här är du välkommen att lämna mindre mängder grovavfall, smått elavfall, återbruk, textil, kläder och farligt avfall. Du kan också fynda prylar, leksaker och böcker gratis i fyndhörnan.
Läs mer om Mobil KLC Maxi här.

Hela helgen arrangeras en stor Bakluckeloppis i Sickla, parallellt med återbruksverkstaden. Arrangörer är Atrium Ljungberg och Stockholmsmarknader. Läs mer om loppisen här.

Sidan uppdaterades: