Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Vad gör du av fimpen?

Fimpar innehåller många giftiga ämnen som vi inte vill ha i naturen. För att minska nedskräpningen delar Nacka kommun ut fickaskkoppar, som hjälper dig som vill ta hand om fimpen, men slippa lukten.

Visste du att fimpar är det vanligaste skräpet? Tyvärr är fimpar inte bara tråkiga att se på, utan de innehåller också många giftiga ämnen. Om en fimp som hamnat på gatan spolas ner i en dagvattenbrunn kommer den så småningom att hamna i någon av våra sjöar, där vi vill kunna bada, fiska och hämta vårt dricksvatten.

Nedskräpning är olagligt

Det har aldrig varit tillåtet att slänga skräp på marken, men nu har lagen gjorts ännu tydligare, även när det gäller små föremål, som fimpar, snusprillor och godispapper. Från den 1 januari kan du få böter om du lämnar din fimp på marken.

Ta med fimpen

En släckt fimp luktar illa och är inte så trevlig att ta med sig. Men om du skaffar en lufttät fickaskkopp kan du både släcka och förvara dina fimpar - utan lukt - tills du kommer till en papperskorg där du kan slänga dem.

Hämta din fickaskkopp

För att göra det lättare för dig som röker delar kommunen ut fickaskkoppar i receptionen i Nacka stadshus. Torsdag den 28 april finns vi dessutom utanför Nacka Forum mellan klockan 11 och 13.30. Kom gärna förbi och hämta din fickaskkopp då!

Sidan uppdaterades: