Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Dags att nominera till Nackas miljöpris

Fram till den 30 november har du möjlighet att nominera till Nackas miljöpris 2022. För sjunde året i rad arrangeras denna utmärkelse där en person, organisation eller grupp kan nomineras. Priset går till den initiativtagare som gjort en värdefull insats som bidragit till att uppfylla något av Nackas lokala miljömål.

-Många Nackabor är engagerade i miljö- och klimatfrågor. Bra initiativ inom miljö- och klimatområdet sker dagligen bland boende och verksamma ute i Nackasamhället. Jag hoppas på extra många nomineringar till miljöpriset i år, säger miljöchef Per Enarsson.

Läs mer om nomineringen och Nackas miljöpris

Miljöfrågan har ytterligare stärkts efter kommunvalet där det nu finns en rad miljörelaterade punkter på agendan för innevarande mandatperiod. Kommunstyrelsens miljöutskott ser nu fram emot att få dela ut miljöpriset 2022, och prissumman på 10 000 kr, till ytterligare en engagerad initiativtagare.

Nu ser vi fram emot att ta del av nomineringarna och att därefter utse Nackas miljöpris 2022!

Biologisk mångfald i fokus för förra årets vinnare

År 2021 valde kommunen att uppmärksamma företaget Livfulla trädgårdar, vars initiativ som innebär att bevara och gynna den biologiska mångfalden genom att skapa gröna miljöer där många arter kan leva och må bra.

-Priset har inte bara stärkt vårt varumärke och ökat vår kundkrets. Vi har dessutom blivit omskrivna både i lokalpressen och flera andra medier. Det tycker vi såklart är jättekul samtidigt som vikten av biologisk mångfald uppmärksammas, säger Sofia och Raisa, grundare av Livfulla Trädgårdar. De vill även slå ett slag för vad man själv kan göra för skillnad för miljön i vardagen.

-Det tål att upprepas att om alla gör något, då händer det grejer! Använd din konsumentmakt och handla ekologiskt om du kan, laga kläder och prylar i stället för att köpa nytt, upptäck goda vegetariska rätter och semestra utan flyg, säger Sofia och Raisa.

Nacka kommun vill än en gång tacka Livfulla Trädgårdar för sitt engagemang och inspirerande arbete.

Här kan du läsa mer om Nackas lokala miljömål

Sidan uppdaterades: