Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

En tidig julklapp - cirkulär hubb till Centrala Nacka

Den 15 december öppnar en cirkulär hubb i Nacka Forum. Denna hubb kommer bli en central mötesplats för att inspirera och engagera till hållbara val och visa hur livslängden för våra ägodelar kan förlängas.

Hubben är ett initiativ av Nacka Forum och Nacka vatten och avfall. Här ska besökare kunna inspireras, få kunskap och tips kring hållbarhet. Hubbens utställare får möjlighet att testa cirkulära idéer. Detta sker i samverkan mellan flera aktörer så som kommunen, skolor och företag.

-I naturbana Centrala Nacka vill vi skapa en hållbar och klimatneutral stadsdel där det naturbana inte enbart präglar gestaltning och miljö utan även innehåll och funktion. Den cirkulära hubben som öppnar i Nacka forum är ett bra exempel på hur vi vill att utvecklingen av Centrala Nacka ska se ut. Målet är en stadsdel som är bra för klimatet och människorna som lever, verkar och arbetar här, säger Nina Åman, stadsarkitekt i Nacka kommun

Nacka vatten och avfall är också en av parterna i samverkansprojektet Klimatneutrala Nacka där parterna samverkar för att utveckla en mer hållbar och klimatsmart kommun. En cirkulär ekonomi är viktigt för att uppnå hållbarhet. Många av våra ägodelar har en livslängd som går långt bortom vårt personliga intresse för dem. Det kan handla om att ge ägodelarna ett nytt hem eller att ge dem nya funktioner som bättre passar våra behov.

- För att skapa ett klimatsmart Nacka är det viktigt att kommunen kan ta vara på Nackabornas engagemang och idéer. Utöver att ge ökad kunskap och inspiration till Nackaborna, kan hubben också bli ett forum där vi kan ta del av Nackabornas engagemang och feedback i hållbarhetsfrågan, vilket jag ser fram emot, säger Emelie Holmström, projektledare för Klimatneutrala Nacka.

Den cirkulära hubben välkomnar besökare i alla åldrar från och med torsdagen den 15:e december.

Läs mer om den cirkulära hubben hos Nacka vatten och avfall.

Sidan uppdaterades: