Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Tack till alla som deltog under Earth Week!

Den 20–25 mars pågick Nackas första Earth Week. Vi vill rikta ett stort tack till alla arrangörer och de som besökte oss i den cirkulära hubben i Nacka forum.

Tack till!

Nackas cirkulära hubb

Nackas cirkulära hubb är ett samarbete mellan Nacka forum och Nacka vatten och avfall och är en del i Nacka vatten och avfalls nya initiativ Slut cirkeln! Initiativet syftar till att främja cirkulär ekonomi i Nacka genom en lokal mötesplats i Nacka Forum. Olika aktörer bjuds in till samverkan kring cirkulär ekonomi och utveckling mot ett om-och-om-igen-samhälle.

Under året kommer flera aktiviteter pågå i den cirkulära hubben. Exempelvis kommer ett sportbyte ske mellan 31 mars- 2 april. Läs mer om vad som planeras i den cirkulära hubben här nedan.

Våra event | Nacka kommun

Kommuners viktiga roll för hållbarhet och klimat

Kommuner har en viktig roll i omställningen mot en hållbar utveckling och genom att uppmärksamma Earth Hour, uppmärksammas även klimatfrågan. För att klara miljöutmaningarna behöver kommunala verksamheter, företag, föreningsliv och Nackabor göra en gemensam insats. Nacka kommun jobbar aktivt med miljöfrågor och har satt upp sex stycken lokala miljömål som vi arbetar mot.

Här kan du hitta kommunens lokala miljömål

Energi- och klimatrådgivning

Vill du ha en mer klimatsmart vardag? Som Nackabo eller verksam i kommunen kan du också få kostnadsfri energi- och klimatrådgivning. Vid sidan av möjligheten att kontakta Nacka kommuns rådgivare kan du vända dig till Energirådgivningen som bygger på ett regionalt samarbete.

Rådgivning för klimatsmart vardag | Nacka kommun

Sidan uppdaterades: