Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juli

Nacka kommun stöttar entreprenörsprogram för ukrainare

I höst genomförs en nordisk utbildningssatsning på företagande och entreprenörskap för ukrainska medborgare som vistas i Norden genom massflyktsdirektivet. Nacka kommun stöttar projektet genom att förmedla information till ukrainska medborgare som vistas i kommunen.

Syftet med projektet UAccelerate är att ge goda förutsättningar för Ukrainas återuppbyggnad. Entreprenörskap spelar en avgörande roll i Ukrainas återuppbyggnad, samtidigt som det ger deltagarna nya ekonomiska möjligheter, ökad motståndskraft och tillgång till ett nätverk på deras nuvarande bostadsort.

Bakom initiativet finns organisationen Danish Entrepreneurs, som i samarbete med Digital Norway, Internetstiftelsen och partners, driver projektet genom medel från Nordiska ministerrådet.

Om programmet

Programmet ger ukrainare fri tillgång till workshops, resurser och kunskap om hur man startar och driver ett eget företag. Programmet kombinerar fysiska evenemang med digital utbildning, och undervisningen leds av både nordiska och ukrainska experter. Detta för att skapa motivation, säkerställa inlärningsresultat och skapa nya broar mellan ukrainare och det nordiska näringslivet.

Ansökan öppnar den 7 augusti och avslutas den 24 augusti.

Intressanmälan kan redan nu skickas in genom att fylla i uppgifter här (på ukrainska): UAccelerate - інфо-зустріч (google.com)

Klicka här för mer information om programmet och ansökningsprocessen: https://uaccelerate.dkiv.dk/

Sidan uppdaterades: