Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Sista året för slutbetyg på komvux

Möjligheten att komplettera kurser från gymnasiet med slutbetyg från komvux för elever som gått gymnasiet före 2012 upphör efter juni 2025.  Därefter är det bara möjligt att läsa till gymnasieexamen på komvux och då är det inte säkert att alla gamla gymnasiekurser går att använda.

I dagens komvux har slutbetyg ersatts av gymnasieexamen men på grund av pandemin beslutade regeringen att förlänga möjligheten att utfärda slutbetyg på komvux till och med den 1 juli 2025.

– Det kan finnas många olika orsaker till varför en elev inte lämnar gymnasiet med godkända betyg men gymnasiebetyget är viktigt för den som vill studera vidare och hitta ett bra jobb. Därför vill vi uppmuntra Nackabor som har gått på gymnasiet före 2012 och saknar slutbetyg att passa på att slutföra studierna hos oss på komvux under det kommande året, säger Jen Holmberg, skolchef och rektor för Nacka vuxenutbildning.

Observera att det kan ta några veckor att få ett slutbetyg utfärdat efter klarad kurs, därför behöver studierna vara avklarade och betyg satta senast i maj 2025.

Folkbokförda i Nacka som redan studerar på komvux och vill ha ett slutbetyg kan tillsammans med skolan göra en planering för detta. Sökande till komvux som vill börja studera för att komplettera gymnasiebetyg ska kontakta Nacka vuxenutbildning för planering.

Från och med juli 2025 kan elever på gymnasienivå inom komvux endast få gymnasieexamen och där får bara nya kurser på gymnasial nivå ingå.

Kontakt till Nacka vuxenutbildning

Läs mer om vuxenutbildningen i Nacka här

Sidan uppdaterades: