Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka visar sitt stöd till Ukraina

Den 24 februari är det två år sedan Ryssland invaderade Ukraina. Nacka kommun vill visa sin solidaritet med Ukraina och dess befolkning och uppmärksammar årsdagen genom att bland annat lysa upp fotbollstältet på Nacka IP och Svindersviksbron i blått och gult.

Nacka kommun har sedan Rysslands invasion den 24 februari 2022 haft Ukrainas flagga hissad utanför stadshuset. För att visa vår solidaritet med Ukraina och dess befolkning uppmärksammar vi också årsdagen av invasionen. Det gör vi bland annat genom att lysa upp fotbollstältet på Nacka IP och Svindersviksbron i blått och gult och samt flagga vid alla idrottshallar och kulturhus. Vi uppmuntrar också kommunens hyresgäster till flaggning där det finns möjlighet. I Gillerondellen kommer vi att sätta upp ett hjärta i blått och gult.

– I tider av stor osäkerhet, oro och när människor lider är det avgörande att alla goda krafter står upp för sanning, rättvisa och humanism. Vi fördömer Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina och deras övergrepp. I två år har Ukrainas och Sveriges flaggor vajat intill varandra utanför stadshuset. Vårt engagemang mot ondskan kommer aldrig att vila, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Gerdau.

Sidan uppdaterades: