Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Maj

Stadsdirektörens måndagsmöte 20 maj

Trappmötet handlade bland annat om att: rösta 14-28 maj på den du tycker ska få Stadsbyggnadsutmärkelsen, planer att lägga ned och sälja Fisksätraskolan, vi vann pris för robotfabriken, många studiebesök till Nacka stadshus under veckan, workshops om nya avfallsplanen i veckan, det är Ormingekarneval 24-25 maj, infartsparkeringen vid Toyota i Orminge stängs tillfälligt i tre veckor, vi har nya parkeringsövervakare från 20 maj, från den 3 juni driftsätts två fartkameror på Saltsjöbadsleden.

Elproblem i stadshuset - lägesrapport

För tillfället har vi problem med elen i stadshuset. 1/3 av Stadshuset har elavbrott. Felsökning pågår.

Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott KSSU 21/5

Alla ärenden utom ett går vidare till Kommunstyrelsen för beslut. Ärendet som beslutas av KSSU är: Antagande av start-PM för reviderad detaljplan Värmdövägen vid Björknäs.

Kommunstyrelsens_stadsutvecklingsutskott\2019\2019-05-21

Omröstning kring stadsbyggnadsutmärkelsen - omröstningsperioden är 14-28 maj

Än så länge har 500 röster kommit in. Prisutdelning 4 juni.

Här kan du rösta:
https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/arkitektur-och-gestaltning/stadsbyggnadsutmarkelsen2018/

Fisksätraskolan

Nacka kommun satsar för att höja kvaliteten på skolan i Fisksätra. Planerna omfattar nedläggning av Fisksätraskolan och försäljning av fastigheten. De barn och elever som berörs erbjuds plats i andra skolor i närområdet. Köparen, Stena fastigheter, är tillsammans med stiftelsen Viktor Rydbergs skolor, redo att starta en ny skola till höstterminen 2021.

Läs mer: https://www.nacka.se/nyheter-start/2019/05/nacka-kommun-planerar-lagga-ned-och-salja-fisksatraskolan/

Stora samhällsgalan (förra veckan)

Vi var nominerade till Årets superkommun och Årets välfärdsförnyare. Totalt sett kom vi tvåa.

Vinst - Årets välfärdsförnyare

Nacka kommun vann pris som "Årets välfärdsförnyare".

Läs mer i pressmeddelandet: https://news.cision.com/se/nacka-kommun/r/nackas-robotfabrik-ar-arets-valfardsfornyare,c2815785

Studiebesök från Vallentuna 21/5

Vi tar emot ett studiebesök i Nacka stadshus från Vallentuna – deras KSO, kommundirektör, ekonomichef, kvalitetschef, socialförvaltningschef och en digitaliseringsstrateg kommer för att höra om Nackas robotfabrik och automatisering av ekonomiskt bistånd.

Den nya avfallsplanen - seminarium 21/5 i Nacka stadshus

Det kommer att anordnas workshops inom olika avfallsområden:

  • 23/5 om nedskräpning
  • 29/5 om återbruk

Under hela året kommer flera workshops att anordnas i stadshuset för att informera om arbetet så att fler anställda har möjlighet att deltaga och påverka den nya avfallsplanen.

Studiebesök från Storstockolm - onsdag den 22 maj

På onsdag tar vi emot ett studiebesök från Storstockholm. De kommer hit och besöker Kunskapsgallerian i M7. Det blir både den politiska styrgruppen och den utbildningsstrategiska gruppen av tjänstemän som kommer. De är nyfikna på hur historiken ser ut och hur det ser ut idag. De kommer att få träffa Susanne Nord och rektorerna på Rytmus, Sjölins och YBC.

Orminge karneval fre-lör 24-25 maj

Projektgruppen för stadsutvecklingsprojeket kommer att vara där kl 10-16, inklusive JM entreprenad AB och Nacka vatten & avfall.

Infartsparkeringen vid Toyota i Orminge stängs tillfälligt 27 maj - 16 juni

Under avstängningen kommer markarbeten att utföras som en del i
utvecklingen av Orminge centrum.

Läs mer: https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/trafik-och-resande/nyheter-om-trafik-vagar-och-resande/2019/05/infartsparkeringen-vid-toyota-i-orminge-stangs-tillfalligt-27-maj-16-juni/

Nytt avtal parkeringsövervakning från och med den 20 maj

Nokas blir ny parkeringsövervakare. Nacka kommun har höjt antalet bevakningstimmar i det nya avtalet.

Läs mer: https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/trafik-och-resande/nyheter-om-trafik-vagar-och-resande/2019/05/den-20-maj-tar-nokas-security-ab-over-parkeringsovervakningen-i-nacka/

Trafiksäkerhetskameror på Saltsjöbadsleden

Den 3 juni driftsätts två stycken trafiksäkerhetskameror på Saltsjöbadsleden, på sträckan mellan Fisksätra och Saltsjöbaden. Trafiksäkerhetskamerorna är placerade på vardera sida av Saltsjöbadsleden. Mätningar visar att 15% kör över 80 km/tim på sträckan där det är tillåtet att köra max 60 km/tim. Annonser och proaktiv kommunikation är förberedd.

Nacka kommun delar ut miljödiplom på tisdag 21/5

Imorgon delar Nacka kommun ut miljödiplom till miljöcertifierade företag vad det gäller cykel. Det finns många företag som är duktiga på att tillhandahålla bra cykelplatser på arbetsplatsen, att man kommer åt en dusch när man har cyklat till jobbet m.m. De företagen vill vi uppmärksamma, det går vi årligen.

Stor regional pressträff

Pressträffen handlar om kommande störningar för trafiken i sommar. Träffen anordnas av Trafikverket, Nacka kommun, SL, Trafikförvaltningen, Solna med fler.

Digitala självskattningen

Enkäten "Digital självskattning" går ut nu den här veckan. Ta dig tid att svara enkäten, säger Klara Palmberg-Broryd, biträdande stadsdirektör.

Vi försöker via den enkäten ta reda på hur vi ska göra it-stödet bättre för medarbetarna.

Nacka kommuns ledningsgrupp gör verksamhetsbesök på Kvarnholmen i eftermiddag

Ledningsgruppen ska titta på stadsutvecklingsprojektet på Kvarnholmen, alla kommande, pågående och nya byggen och besöka Ebba Braheskolan.

Sidan uppdaterades: