Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Hej!

Lena_Dahlstedt_02.jpgTack för ännu en bra vecka med god framdrift och stabilitet i verksamheterna!

Jag är imponerad över hur alla medarbetare håller ut och anpassar sig och ställer om sina verksamheter efter de nya krav som coronapandemin och riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten ställer på oss, både som enskilda medarbetare och som kommun. Jag vet att det görs ett jättejobb på olika håll i organisationen för att fortsätta leverera tjänster med hög kvalitet till Nackaborna.

En av de största utmaningarna, men det viktigaste som var och en kan bidra med, är att orka hålla i, att hålla avstånd, stanna hemma om man känner sig det minsta lilla sjuk, tvätta händerna och att jobba hemifrån om/när det går.

Vi har intervjuat en av våra proffsiga medarbetare, Tova som arbetar som undersköterska på ett av kommunens seniorcenter. Där är strikta hygienrutiner en del av professionen och korrekt användning av skyddsutrustning skillnaden mellan att känna sig trygg eller orolig på jobbet. Läs om hennes viktiga jobb.

Bra att veta att vi har säkrat skyddsutrustning för alla våra verksamheter där det behövs så att det räcker ett bra tag framåt och att mer är på väg.

Jag vill passa på att dela med mig av ett par riktigt positiva nyheter innan vi tar helg. I tisdags genomfördes första sprängningen för tunnelbanan i Järla. Nu äntligen börjar det bli verklighet! Att kunna ta tunnelbanan till och från Centrala Nacka kommer att underlätta livet för massor av gamla och nya Nackabor och för alla andra som vill jobba i eller besöka Nacka.

I onsdags fick vi siffror som visar att Nacka kommun har gjort en enorm förbättring när det gäller att ge service till företag som verkar i, eller söker sig till, kommunen. Systematiskt och kreativt arbete har gett riktigt fina resultat. Särskilt roligt att bygglov har lyckats förbättra resultatet på så kort tid. Bra jobbat! Sen kan vi kavla upp ärmarna och sikta på att bli ännu bättre!

Och på tal om uthållighet, nu tar vi det här en gång till med mina hållpunkter:

  • Håll huvudet kallt - arbeta med fakta i grunden
  • Håll hjärtat varmt - bry dig om andra och varandra
  • Håll händerna rena - tvätta, tvätta, tvätta och sjung en sång
  • Håll fötterna igång - ta en promenad i vårluften så ofta du kan
  • Håll avstånd till andra - minst en armslängd, gärna 2 m
  • Håll humöret uppe - gör något du tycker är riktigt kul och avkopplande

Håll i och håll ut - det kommer att ta tid, men det kommer en tid efter Corona!

Med det vill jag önska alla duktiga medarbetare en skön helg, oavsett om du är i tjänst eller ledig.

Bästa hälsningar,

Lena Dahlstedt
Stadsdirektör Nacka kommun, Stadsledningskontoret

PS: Missa inte att anmäla dig till vår gemensamma hälsosatsning med We+.

Sidan uppdaterades: