Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej!

Nu har arbetet har tagit fart ordentligt och enligt SMHI får vi kanske de sista varma högsommardagarna nu i helgen, sen blir det mer normala temperaturer igen. Passa på att njuta av sol, bad och värme och krama ur det sista ur sommaren om du gillar det.

Den här veckan har skolorna börjat, eleverna är tillbaka i skolan och de mindre barnen är åter i förskolan. De flesta medarbetarna är också tillbaka från semestern. Det är väldigt roligt att alla våra verksamheter är igång och att starten har gått bra!

Skolstarten har gått riktigt bra och alla har jobbat hårt för att minska trängsel och kunna hålla avstånd. Vi måste alla verkligen hålla i och hålla ut nu. Det är fortsatt allvarligt läge när det gäller smittspridningen, även om antalet som vårdas på sjukhus är lägre. De närmaste veckorna kommer att vara avgörande för hur smittspridningen av Corona utvecklas och vi måste hjälpas åt att komma ihåg att:

  • Tvätta händerna
  • Hålla avstånd
  • Stanna hemma om du är sjuk

Jag vet att många börjar tröttna på det här nu, men just i samband med skol- och jobbstart är det superviktigt att vi hänger i. Jag vill också påminna om att de som kan utföra sitt arbete på distans gör det, efter samråd och beslut av sin närmaste chef förstås. Vissa verksamheter kräver schemaläggning så att vi alltid har medarbetare på plats. Försök att hitta lösningar som både säkrar goda resultat i verksamheten och minskad risk för smittspridning på arbetsplatserna och i resandet till och från arbetet.

Det märks att många har hörsammat Folkhälsomyndighetens uppmaning att undvika kollektivtrafiken och använda andra färdmedel till jobb och skola. Klokt! Men, det gör att det blir extra trångt i trafiken med massor av cyklar, bilar och nykläckta mopedister som ska samsas inte bara med varandra utan också med en hel del vägarbeten i Nacka. Lägg gärna till några minuter extra på väg till jobbet i morgontrafiken så blir det tryggare för alla. Och visa gärna lite extra hänsyn när du stöter på ovana trafikanter. Vill du cykla till jobbet har du möjlighet att testa våra nya förmånscyklar nästa vecka. Läs mer här: https://www.nacka.se/medarbetare/nyhetslista/2020/08/stort-intresse-for-formanscyklar/

På måndag är det dags för Funkisfestivalen. Läs mer om Nackas bidrag här, följ sändningen och var med och rösta fram din favorit https://www.nacka.se/nyheter-start/2020/08/rosta-pa-nackas-bidrag-i-funkisfestivalen/

En annan kultursatsning att ta del av digitalt är den nya digitala vernissagen med alla härliga muralmålningar som vi fick förra hösten. Åk på digital och garanterat covid-säker busstur och upptäck konstverken i hela Nacka. https://www.nacka.se/stadsutveckling-trafik/konsten-att-skapa-stad/wall-street/

Ha en riktigt trevlig sensommarhelg!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: