Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena_Dahlstedt_02.jpgHej,

Så blev det fredag igen! Här kommer en kort sammanfattning av veckan och mina reflektioner som jag gärna vill dela med er.

En stor och viktig händelse den är veckan är att alla särskilda boenden för äldre öppnade upp för besök från och med igår. Fantastiskt härligt och roligt för de boende att få träffa sina nära och kära i sitt hem igen och kunna umgås nästan som vanligt igen. Här är det viktigt att vi alla hjälps åt, så att det blir så bra som möjligt för boende, besökare och för medarbetarna. Vi måste på alla sätt bidra till att begränsa smittspridningen hos våra äldsta Nackabor. Vi intervjuade Elisa Reinikainen, medicinskt ansvarig sjuksköterska i kommunen, om vad som är viktigt att tänka på i samband med besök. På måndag öppnar även kommunens dagverksamheter för seniorer, under covid-anpassade former.

För min del och för många medarbetare och chefer i stadshuset har veckan inneburit ett intensivt arbete med delårsbokslut och Mål och budget inför 2021. I år har vi hittills lyckats mycket bra, vi har hög kvalitet i verksamheterna och ekonomi i balans, och detta mitt i en pandemi som ställt annorlunda krav på oss alla. Det är helt enastående och vi kan alla känna oss stolta och glada över det. Nästa år har vi som målsättning att fortsätta leverera minst lika bra service och kvalitet till Nackaborna, med bibehållen ekonomi i balans. Vår ekonomi kommer troligen att vara mer osäker och ansträngd kommande år, inte minst på grund av fortsatt pandemi och hur den påverkar omvärlden, Sverige och Nacka.

I går kom nya riktlinjer från Folkhälsomyndigheten om att de som bor tillsammans med någon som har konstaterad pågående covid-19 ska stanna hemma en vecka.

På måndag har vi ledningsgrupp och kommer då att fokusera på nästa steg i digitaliseringen. Vi kommer att prata om vad vi lärt oss om digitala arbetssätt under pandemin och hur vi kan få ännu större nytta av den kunskapen framåt. Vi ska också arbeta med hur digitalisering kan hjälpa oss att förbättra servicen till de som bor och verkar i Nacka, till exempel i form av vassare e-tjänster och förenklade processer. Det ska bli spännande och jag ser att vi har goda förutsättningar att kunna ta stora utvecklingssteg de närmaste åren.

Innan vi tar helg vill jag påminna dig som ännu inte har svarat på medarbetarenkäten – gör det, dina synpunkter är viktiga! Vi behöver dem för att vi ska kunna bli en bättre kommun och bättre arbetsgivare! Jag vill också tipsa om man nu kan nominera sina favoriter till utmärkelsen Årets Nackabo.

Önskar dig en riktigt skön hösthelg!

Bästa hälsningar,
Lena Dahlstedt
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: