Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej,

Så är det dags för årets sista fredagshälsning! Jag hade önskat att vi bara haft glada nyheter att dela med varandra idag, men så ser det tyvärr inte ut i omvärlden just nu. Som alla säkert vet fortsätter smittspridningen av coronaviruset och vården i såväl region Stockholm som i resten av landet är hårt belastad. Så tänk på att följa alla råd och rekommendationer, håll i, håll ut och håll avstånd och ta hand om varandra smittsäkert under helgerna. Det är du och jag som tillsammans gör skillnad!

I Nacka är läget fortsatt ansträngt inom delar av äldreomsorgen och förskola/skola. Men verksamheterna flyter ändå på mycket bra. Vi har så proffsiga och ansvarstagande medarbetare och chefer som gör sitt yttersta för att säkerställa trygghet och kvalitet. Vi har säkrat upp med extra bemanning och vi har skyddsutrustning, i lager och på väg in, så att det räcker både över helgerna och ett par månader in på det nya året.

I veckan övergick även högstadieskolorna till distansundervisning, vilket har fungerat väldigt bra! Jag har bara fått positiva signaler, elever och lärare har skapat kreativa former för väl fungerande undervisning och julavslutning på distans. Det är en styrka att eleverna redan är så vana vid att arbeta och umgås digitalt.

Denna vecka fick vi också ett mycket glädjande besked om Boovallen, det blir fritt fram för fotboll utan bullerskydd även i framtiden. Mer information om beskedet för Boovallen.

Det jag tar med mig från detta mycket speciella, annorlunda och svåra år är en stark känsla av stolthet och den känslan vill jag att du också tar med dig. Jag är enormt stolt över det arbete som vi har gjort tillsammans under året. Vi har hanterat en tio månader lång pandemikris, samtidigt som vi har skött hela den stora kommunala verksamheten nästan som vanligt och på flera sätt till och med bättre än vanligt. Vi har en hög kvalitet i verksamheterna, ekonomi i balans och mycket nöjda medarbetare. Det hade aldrig gått om vi inte hade haft ett starkt och positivt samspel, med modiga och ansvarstagande medarbetare och chefer och en ledning som kliver fram och visar vägen när det behövs. Stort och varmt tack för fantastiskt arbete och mycket bra samspel!

Glöm inte att hämta ut din julgåva, ett varmt tack för dina insatser det här året.

Jag vill också tipsa om ett helt nytt förmånspaket som vi har tagit fram till alla medarbetare. Här kan du läsa om nya attraktiva förmåner för medarbetare.

Innan vi tar helg vill jag påminna om möjligheten att ta det vanliga influensavaccinet som du hittar här.

Jag hoppas att du får ordentligt med tid för återhämtning under helgerna som kommer. Ta hand om dig och dina nära, vila ordentligt, rör på dig och gör det du gillar och ladda batterierna inför nästa år. Till dig som jobbar under helgerna vill jag rikta ett särskilt varmt tack och lycka till med det viktiga jobbet.

Jag vill också skicka ett särskilt varmt tack från kommunstyrelsen och Mats Gerdau, kommunstyrelsen ordförande, till alla medarbetare och chefer, för alla de enastående insatser vi gjort tillsammans under året.

Slutligen vill jag önska alla en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: