Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Nu är alla verksamheter i full gång efter ledigheterna! Jag kan konstatera att skolstarten har gått väldigt bra, trots knepiga omständigheter och behovet av att anpassa högstadiet till en ännu mer flexibel undervisning med när-, distans- och fjärrundervisning. Anpassningarna görs för att minska trängseln i skolorna och på så sätt bidra till minskad smittspridning. Även gymnasieskolorna är igång med distansundervisning, vilket flyter på bra, även om både lärare och elever saknar att arbeta tillsammans och på plats. Det är härligt att se att alla sitt ansvar och ställer om.

Glädjande nog ser vi för tillfället en sjunkande smittspridning på särskilda boenden för äldre i kommunen, dessutom har de allra flesta kunderna har fått första dosen av vaccinet. Vi ser också en något minskad smittspridning och minskat antal inlagda på sjukhus i hela länet. Det är förstås positivt men vi måste ändå hålla i och följa rekommendationer från myndigheterna.

Personal inom omsorgsverksamheterna är en prioriterad grupp för vaccination. De har nu börjat få sin första vaccindos. Vaccinering för den här gruppen kommer att pågå i flera månader. Jag vill uppmuntra alla som får erbjudande om vaccination att göra det. För att det ska bli enkelt för alla att tacka ja till den möjligheten får du göra det på betald arbetstid. Det är bara personal inom vård och omsorg som i detta läge får erbjudande om vaccination. Alla vi andra medarbetare får följa vaccinationsspåret för allmänheten som startar senare i vår. I vilken ordning vaccinet kommer att erbjudas olika grupper styrs av Folkhälsomyndigheten. Det är Region Stockholm som ansvarar för och samordnar vaccinationen, har du frågor ska du vända dig till 1177.

För att ytterligare bidra till minskad smittspridning har vi i Nacka kommun beslutat att dela ut munskydd till de medarbetare som inte kan arbeta på distans och som behöver pendla till arbetsplatsen med kollektivtrafiken. Här kan du läsa mer om hur det fungerar och var du i så fall, kan hämta ut munskydd.

Idag har vi haft inriktande möte i Stockholmsregionen och beslutat att börja öppna upp för organiserad utomhusidrott. Från och med i morgon den 16 januari öppnar vi för träning i mindre grupper ute i skog och mark, från den 18 januari öppnar vi idrottsanläggningar utomhus (anläggningar utan tak) och från den 25 januari öppnar även idrottsanläggningar inomhus (med tak). Alla kommuner i länet har kommit överens om denna gemensamma inriktning efter samråd med smittskyddsläkaren. Viktigt är förstås att fortsätta leva efter de rekommendationer som finns och den nya pandemilagen som också har beslutats. Här finns mer information om beslutet.

Jag vill också passa på att påminna om det fortfarande går att ta del av förmånserbjudandet om bland annat ny dator till hemmet, utrustning till hemmakontoret och mycket mer.

När jag tittar ut genom fönstret på mitt hemmakontor ser jag mycket snö, det är underbart. I helgen får vi alla försöka komma ut på promenad eller skidor i vår fantastiska natur.

Önskar alla en riktigt skön helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: