Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej,

Det här har på många sätt varit en riktigt bra vecka med mycket utveckling och intressanta möten. Det är särskilt roligt att ta del av den medborgarundersökning som SCB genomför varje år för att ge en bild av hur nöjda Nackaborna är med kommunen. Resultaten för 2020 är riktigt bra, Nacka placerar sig bland de 10 procent bästa kommunerna och uppvisar bättre resultat än tidigare inom samtliga områden. Särskilt nöjda är Nackaborna med fritidsmöjligheterna i kommunen och med förskolor och skolor. Man är även mer nöjd med möjligheten till inflytande över kommunens beslut och verksamheter. Det här är ett kvitto på att vi tillsammans gör ett riktigt bra jobb, som vi kan vara stolta över. Så bra jobbat av alla! Läs mer om medborgarundersökningen här.

Nästa vecka har vi särskilt hälsofokus för alla anställda. Hela veckan går i hälsans tecken, med inspirationstexter på nacka.se varje dag. Här kan du läsa om vår vecka i hälsans tecken. Det är fortfarande möjligt att anmäla sig och sina kollegor till We+, för extra träningspepp. Anmäl dig här och kick-starta din träning.

Själv försöker jag göra alla veckor till hälsoveckor, men ibland behöver man extra inspiration!

Under nästa vecka kommer föreningslivet att successivt öppna upp för träningsmöjligheter för unga, födda 2002 och senare. Bra och viktigt att få återgå till ”normala” träningsrutiner för alla ungdomar som har längtat. Vidare när det gäller covid så har den nedgång i smittspridningen som vi sett de senaste veckorna stannat av. Om det innebär att vi är på en platå, eller om vi är på väg att få en tredje våg i Stockholm och i resten av landet, är för tidigt att säga. Vad vi däremot vet med säkerhet är att det är oerhört viktigt att vi fortsätter följa myndigheternas riktlinjer och rekommendationer; att vi håller avstånd, bara umgås med våra närmaste och att de som har möjlighet fortsätter att arbeta på distans. I det här osäkra läget är det en trygghet att veta att under nästa vecka kommer kunderna på särskilda boenden för äldre i Nacka att få sin andra vaccindos och därmed vara färdigvaccinerade. För säkerhets skull förlänger vi avrådan från besök på särskilda boenden några veckor till. Här finns mer information om besöksavrådan.

Jag kommer smygstarta vår hälsovecka med att vara utomhus och njuta av vintern i helgen och hoppas att de som gillar att vara ute i naturen får möjlighet till det.

Trevlig helg och tack för bra jobb!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: