Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Fredagshälsning från Lena Dahlstedt

Lena-Dahlstedt-2020-255x.jpgHej!

Jag vill inleda veckans hälsning med det allvarliga smittläget i Nacka. Enligt de senaste siffrorna från Region Stockholm så har Nacka störst smittspridning av alla kommuner i länet. Jag vill därför uppmana alla att vara extra försiktiga, att hålla avstånd och stanna hemma om du känner dig det minsta sjuk.

Bra att veta, och kanske tipsa vidare om, är att det erbjuds drop-in test för covid-19 i Fisksätra på onsdagar.

Jag vill också uppmana alla som kan arbeta på distans att göra det. Åk inte till arbetsplatsen om du inte måste! Jag kommer själv att arbeta helt på distans och fortsätta att göra mitt yttersta för att bidra till minskad smittspridning.

Vi är många som tillbringar mycket tid hemma nu, så kanske erbjudandet om att uppgradera arbetshörnan hemma med ny dator, bättre stol, höj- och sänkbart skrivbord eller en ny cykel till vårens utflykter kommer extra lägligt. Till och med den 6 april kan du ta del av erbjudandet. Här kan du läsa mer om förmånserbjudandet.

Trots det allvarliga läget kan jag konstatera att alla våra verksamheter fungerar väldigt bra och är begränsat påverkade av pandemin. Vi har tillsammans lärt oss att hantera det svåra läget och det nya normala är att hitta alternativa former för olika typer av aktiviteter och möten. Vi gör ett riktigt bra jobb tillsammans!

Jag vill också påminna om att svara på PULS-mätningen som har skickats till din e-post senast den 26 mars. Dina svar är viktiga dels för att vi ska få en bild över hur arbetsmiljön är och arbetet fungerar nu under pandemin, dels för att vi ska få underlag till hur vi ska planera våra verksamheter efter pandemin. Enkäten tar bara ett par minuter att svara på och dina svar är konfidentiella. Här kan du läsa mer och se svarsstatistiken som uppdateras varje vardag.

Nacka fyller ju 50 år i år och det är värt att fira. Det gör vi genom att stödja olika organisationer i att genomföra aktiviteter och evenemang runt om i Nacka som vänder sig till Nackaborna. Här kan du läsa mer om vilka som får de första bidragen och hur man kommer att kunna vara med och fira.

Nu när vårsolen börjar titta fram tänker jag ladda batterierna utomhus i helgen och promenera i vår fina natur. Hoppas att du också får möjlighet att koppla av på det sätt som passar dig.

Önskar dig en riktigt skön helg!

Lena Dahlstedt,
Stadsdirektör

Sidan uppdaterades: