Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
September

Norsk-svenskt kluster i Sickla för hållbar stadsutveckling

Nya möjligheter till samarbete mellan kommuner och näringsliv i Sverige och Norge runt hållbart byggande, var fokus under två inspirerande dagar hos Atrium Ljungberg i Sickla.

Näringsliv_670px.jpg

De båda länderna delade med sig av det senaste inom innovationsdriven och hållbar stadsutveckling, där före detta finansminister Allan Larsson höll i en av programpunkterna. Även Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och Invest Stockholm deltog under dagarna.

Den kreativa och spännande dialogen handlade om hur vi tillsammans kan skapa nya möjligheter för innovativa företag inom hållbart byggande (till exempel material, energi, återbruk och mobilitet) att nå ut på två marknader. För det här syftet skapas ett kluster i Sickla med flexibla kontorslösningar för de norska företag som vill satsa i Stockholm. För Nackas del hänger det här starkt samman med Klimatneutrala Nacka 2030, där syftet är att utveckla och testa nya arbetssätt för att snabba på klimatomställningen tillsammans med näringsliv, civilsamhälle och forskare inom akademin.

Sidan uppdaterades: