Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Ökad dialog för att skapa bästa näringslivsklimatet

I fredags, den 30 september, gick höstens första näringslivslunch av stapeln hos Profilhotels i Sickla, där Nacka kommun hade bjudit in Nackas företagare till en dialog om hur vi tillsammans kan hjälpas åt att skapa Sveriges bästa näringslivsklimat under de närmaste åren.

Näringslivsdirektör Mathias Forsberg inledde näringslivslunchen med att lyfta fram det faktum att det finns ett gap mellan Nacka kommuns många utmärkelser i år och Svenskt Näringslivs kommunranking som visar att Nacka faller. Här blir det ett viktigt arbete framåt att fånga upp företagarnas egna inspel och goda idéer om hur vi kan möta upp de behov som rankingen signalerar inte blir mötta idag på ett tillräckligt bra sätt. Målet är att skapa en hållbar tillväxt och en attraktiv stad!

Mattias Frithiof från WSP var på plats för att berätta om undersökningen ”Regionernas kamp” där Nacka hamnade på första plats. Han belyste särskilt några av Nackas viktiga styrkor som är tillväxten, branschbredden, den kunskapsintensiva tjänstenäringen och den höga sysselsättningen av utlandsfödda. Även Nathalie Marnell från Svenskt Näringsliv satte ljuset ytterligare på företagsklimatet, bland annat genom att konstatera att det går bra för Nacka i många kategorier som företagen värderar högst, som minskad brottslighet och ökad trygghet. Här har Nacka kommun i årets ranking en positiv utveckling med en ökning av 63 placeringar sedan förra mätningen. Lunchen avslutades med en gemensam diskussion och reflektion.

”Jag vill tacka alla företag för att de tog sig tid att komma och bidra till att utveckla företagsplatsen”, säger näringslivsdirektör Mathias Forsberg.

Sidan uppdaterades: