Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
November

Porsche väljer Nacka - en av de största nyetableringarna i kommunen

Nackas position som en av Stockholmsregionens främsta näringslivskommuner stärks ytterligare när Porsche Stockholm etablerar sig på del av en 14 000 kvadratmeter stor tomt vid Orminge trafikplats.

Etableringen är en av de största i kommunen på 20 år och är en viktig del av målet med att skapa 15 000 nya arbetsplatser i Nacka fram till 2030.

- Näringslivsfrågor och nya arbetsplatser är högt prioriterade för Nacka. Därför satsar vi mycket på att skapa bästa förutsättningarna för att nya företag ska vilja etablera sig här. Med Porsches starka varumärke får vi ännu ett kvitto på Nackas position som tillväxtkommun och givna plats för nyetableringar i Stockholmsregionen. Nacka har ett strategiskt bra läge, är en självklar del av regionens centrala delar redan i dag och detta kommer att stärkas ytterligare när tunnelbanan är på plats här 2030, säger Anders Börjesson, etableringsdirektör i Nacka kommun.

- Porsche Center Nacka kommer att öka vår närvaro i en viktig del av regionen och möjliggöra ännu bättre service för nya och befintliga Porschekunder. Vi ser fram emot att fortsätta utveckla affären Porsche i Stockholmsområdet tillsammans med Din Bil- Gruppen, säger Raine Wermelin, Direktör Porsche Sverige.

Långsiktig utvecklingsplan för fler framstående företag

Det är fastighetsbolaget Tranviks Udde Fastigheter AB som är köpare och utvecklare av marken som ingår i verksamhetsområdet Orminge trafikplats i norra Boo, där Nacka kommun ser att etableringen kommer att gynna den framtida utvecklingen av Orminge och Nacka i ett större sammanhang. Fastigheten på den cirka 14 000 kvadratmeter stora tomten kommer att bestå av flertalet framträdande byggnader som alla anpassas till flera framtida hyresgäster, där det handlar om cirka 200 nya arbetstillfällen beroende på verksamhet. Tranviks Udde Fastigheter AB, som har ingått avtal med Din Bil Sverige AB för själva etableringen av varumärket Porsche, kommer att ta ett helhetsgrepp över området för en långsiktig fastighetsutveckling och förvaltning med framstående och etablerade företag.

- Vi är väldigt glada och stolta över att få medverka till att utveckla Nacka Kommun med etableringen av starka och välkända varumärken. Intresset är stort för området och dialog pågår med flera spännande verksamheter. Vi ser fram emot ett långt samarbete tillsammans med kommunen och våra kommande hyresgäster i ett framträdande läge, säger Henrik Seidler, VD för Tranviks Udde Fastigheter AB.

Förslag till detaljplan för området har varit ute på samråd fram till i februari i år och ett bearbetat planförslag förväntas skickas ut på granskning under Q2 2023. Antagande och byggstart beräknas ske under Q4 2023.

Sidan uppdaterades: