Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Stort intresse för karriärmässa

Det var första gången som Nacka kommun genomförde en karriärmässa tillsammans med Stena Fastigheter och Hammarby Samhällsmatchen och intresset var stort från både arbetssökande och arbetsgivare.

En lång kö ringlade utanför Folkets hus i Fisksätra innan dörrarna till karriärmässan öppnade torsdagen den 17 november.

Över hundra personer hade anmält sitt intresse och mer än dubbelt så många kom. 18 företag med stort rekryteringsbehov mötte de arbetssökande. Många skrev sin ansökan direkt på plats och i skrivande stund har ett av företagen redan fått in 75 ansökningar.

– Karriärmässan, som är den första Nacka kommun genomför tillsammans med Samhällsmatchen och Stena Fastigheter, är en kompletterande insats för att bland annat arbetslösa i Fisksätra ska komma ut på arbetsmarknaden. Det är en stor fördel för både arbetsgivare och arbetssökande att komma i direktkontakt med varandra. Varje person in i arbete är en vinst för samhället, säger Pia Stark, chef för arbets- och etableringsenheten på Nacka kommun.

Lyckat samarbete

- Stena Fastigheter skulle göra en karriärmässa tillsammans med Hammarby Samhällsmatchen. Det ville vi såklart vara med på. Genom att kroka arm med varandra får vi större genomslagskraft och kan nå både näringsliv och arbetssökande på ett effektivt sätt, säger Pia Stark.

Sidan uppdaterades: