Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Mars

Ett 100-tal företagare deltog på årets första Frukostakademi

Ett 100-tal företagare från Värmdö och Nacka deltog på dagens Frukostakademi. Företagarna fick lyssna till Oskar Juhlin och Ragnar Flink hur det är att ta ett anrikt varumärke in i framtiden – med hjälp av varandra.

Oskar Juhlin, VD på Gustavsbergs porslinsfabrik och Ragnar Flink, VD och ägare av Hotell Blå Blom och Skeviks Gård berättade om sina erfarenheter av nytänkande och entreprenörskap, hur de tar draghjälp av varandra, misstagen de lärt sig av och planerna för framtiden.

Först ut på scen var industridesignern Oskar Juhlin som för tre år sedan tog sig an uppdraget som VD för Gustavsbergs Porslinsfabrik. När han tog över var porslinsfabriken nedläggningshotad och stod inför stora utmaningar. Med stort hjärta tog han sig an uppdraget med syfte att skapa en hållbar framtid för såväl varumärket som porslinstillverkningen. Snart går flytten till nya lokaler och med hantverket i fokus flödar kreativiteten att fortsätta att skapa industrihistoria. 2025 firar fabriken 200-årsjubileum. Tillsammans med Ragnar Flink, VD Hotell Blå Blom och Skeviks Gård berättade de om det gemensamma arbetet med att utveckla Gustavsberg till en världsunik destination som lockar besökare från alla världens hörn.

Nästa Frukostakademi är den 22 maj och gästas då av Sara Wimmercranz - entreprenören, techbolagsinvesteraren och draken från SVT:s Draknästet.

Frukostakademin arrangeras av Nacka kommun, Värmdö kommun, Företagarna Nacka-Värmdö samt Skuru IK. Läs mer på frukostakademin.nu

Sidan uppdaterades: