Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Lava-mässa och samhällsbyggnad: från student till markingenjör

Niki Akbari, från student till markingenjör på Nacka kommuns fastighetsenhet, valde kommunen efter Lava-mässan. Hon ser fram emot att påverka verkliga förändringar och råder blivande yrkesverksamma att delta i nätverksevenemang för att öka sina chanser till meningsfulla arbetsmöjligheter.

Niki Akbari är markingenjör på fastighetsenheten i Nacka kommun och ansvarar för långsiktig förvaltning av kommunägd mark, inklusive arrenden och tomträtter. Hon började sin anställning i mars 2023 efter att ha arbetat som studentresurs under sina studier. Efter examen i juni samma år började hon heltid i augusti 2023.

- Jag har studerat civilingenjörsprogrammet med inriktning samhällsbyggnad på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan, och min master fokuserade på fastighetsjuridik och fastighetsekonomi.

Lava – viktig för att utforska karriärmöjligheter

Deltagandet i studentmässan Lava var viktigt för Niki för att utforska karriärmöjligheter. Mötet med Nacka kommun gav henne chansen att kommunicera sin passion för samhällsbyggnad och skapa professionella kontakter. Det hjälpte henne att se hur hennes profil kunde bidra till Nackas mål och skapade en stark grund för hennes professionella resa.

Ett minnesvärt ögonblick från Lava var när hon fick insikter om Nacka kommuns projekt och utvecklingsplaner. Diskussionerna var givande och inspirerande, särskilt när hon kunde relatera dem till sin utbildning.

Nackas engagemang för stadsutveckling övertygade

Mötet på Lava var avgörande för Nikis beslut att börja jobba på Nacka kommun. Hon fick en djupare förståelse för Nackas vision och de spännande projekt kommunen var involverad i.

- Nackas engagemang för hållbar stadsutveckling och intresse för mina kunskaper inom fastighetsjuridik övertygade mig om att det var rätt miljö för min karriär.

I sitt arbete ser Niki mest fram emot att vara en del av verkliga förändringar och bidra till att forma framtidens samhälle i Nacka.

- Att arbeta med förvaltning av mark ger mig möjlighet att påverka stadsmiljön och vara en del av projekt som formar staden, samtidigt som jag upprätthåller juridisk integritet.

Student? Engagera dig i nätverksevenemang

För studenter som överväger att söka jobb inom kommunen är Nikis råd att vara öppna för möjligheter och engagera sig i nätverksevenemang som Lava. Det ger inte bara insikt i kommunens arbete och kultur utan också möjligheten att skapa värdefulla kontakter och visa upp sin kompetens.

- Var beredd att visa ditt engagemang och passion för utbildningen under interaktioner med representanter från kommunen för att öka dina chanser att bli en del av en meningsfull arbetsmiljö.

Sidan uppdaterades: