Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nacka kommun värd för årets e-förvaltningsdagar

I oktober 2021 står Nacka kommun som värd för Sveriges största årliga mötesplats med inriktning digitalisering av offentlig sektor. Temat för i år är utbildning i en digital kontext.

– Vi behöver som kommun vara en del av den digitala utvecklingen i samhället och se hur vi genom digitala tjänster kan ge en bättre service till våra medborgare. Vi har flera intressanta och framgångsrika exempel på det i Nacka, inte minst inom utbildningsområdet. Vårt värdskap i årets e-förvaltningsdagar är en god möjlighet att visa upp oss som en framtidskommun och jag ser mycket fram emot att inspireras av programmet på Nackastrandsmässan, säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande i Nacka.

Att vara värdstad kommer Nacka kommun att planera, programsätta och genomföra dagarna.

– Vi vill gärna visa upp goda exempel på hur Nacka kommun arbetar med lärande i ett digitalt perspektiv, säger utbildnings- och arbetsmarknadsdirektör Susanne Nord. Ett exempel är att vi leder Swedish Edtest för att utveckla kvaliteten i de digitala lärresurserna genom samverkan mellan utbildningsanordnare och edtechbranschen. Ett annat exempel är de lärdomar vi har dragit kring coronapandemin och skolans digitala möjligheter att bibehålla eller öka elevernas kunskapsnivå.

Eförvaltningsdagarna riktar sig till målgrupper som arbetar med verksamhetsutveckling, digitalisering, IT och införandet av medborgarnära e-tjänster inom Sveriges offentliga förvaltningar.

Under eförvaltningsdagarna delas också e-diamond award ut till organisationer som under året bäst har erbjudit medborgare, företag och den egna organisationen nya möjligheter genom att etablera samhällsnyttiga e-tjänster. Förra året tilldelades Ali Nabi på Nacka kommuns bygglovsenhet priset för sitt gedigna arbete med att digitalisera kommunens bygglovsansökningar.

Eförvaltningsdagarna etablerades 2010 och arrangeras av Hexanova. Mer information finns här eFörvaltningsdagarna - eFörvaltningsdagarna (eforvaltningsdagarna.se)

Sidan uppdaterades: