Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Ny undersökning visar: Nacka är en av landets bästa kommuner att leva i

Nacka hamnar på andraplats i Sverige i när tidningen Fokus listar landets bästa kommuner att leva i. Nacka har sedan förra året klättrat från plats fyra till plats två. Trygghet, kommunens goda ekonomi och miljöarbete sticker ut som extra positivt i årets sammanställning.

– I Nacka ska det vara härligt och enkelt att leva och utvecklas. Den här mätningen bekräftar även att livet är tryggt i Nacka vilket är oerhört viktigt för att människor ska må bra. Skulle man dessutom väga in att Nackaborna har absolut närmast till naturen av alla kommuner i Sverige tror jag att livskvaliteten skulle rankas ännu högre. säger Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande.

Nyckelviken i Nacka

– Det här är ett underbart kvitto på det vi arbetar för varje dag - att Nacka ska vara den bästa kommunen att leva i. Man skulle kunna tro att en andraplats gör att vi slappnar av, men vi kommer att jobba ännu hårdare för att göra Nacka till en plats som erbjuder ännu mer livskvalitet framöver, säger Victor Kilén, stadsdirektör i Nacka.

Fokus rankar varje år rikets 290 kommuner efter vilken livskvalitet de erbjuder. Det görs genom att värdera statistiska sammanställningar och större kommunrankningar för att sedan ställa samman hur kommunerna presterar i tolv olika huvudkategorier. Totalt handlar det om 103 820 mätpunkter.

Så här placeras sig Nackas i alla 12 kategorier (2020 års placering inom parentes):

Agenda 2030: plats 17 (kategorin fanns ej 2020)
Arbetsmarknad och inkomster: plats 17 (8)
Bostäder: plats 229 (264)
Demografisk utveckling: plats 32 (9)
Demokrati och jämställdhet: plats 11 (2)
Fritid och kultur: plats 249 (80)
Kommunal ekonomi: plats 3 (16)
Miljö: plats 13 (22)
Sociala förhållanden och hälsa: plats 14 (106)
Trygghet: plats 4 (97)
Utbildning: plats 12 (9)
Äldre: plats 163 (kategorin fanns ej 2020)

Här kan du läsa mer om FOKUS arbete med att ranka livskvaliteten i Sveriges alla kommuner

Sidan uppdaterades: