Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Oktober

Så här arbetar vi för att stärka Fisksätra

Idag meddelade polisen att de i sin lägesbild lägger Fisksätra till listan över utsatta områden i Sverige. Det innebär att Fisksätra klassas som ett område som karaktäriseras av ”låg socioekonomisk status där de kriminella har en inverkan på lokalsamhället”. Syftet med lägesbilden är att polisen ska kunna fördela sina resurser och för att kunna arbeta mot samma mål med kommuner och andra aktörer.

– Vi välkomnar att polisen nu, precis som Nacka kommun, satsar för att skapa trygghet och motverka kriminalitet i Fisksätra. Tillsammans kan vi nu kraftsamla för att ge Fisksätra det som krävs för att utveckla platsen för framtiden, säger Victor Kilén, stadsdirektör.

Nacka kommun satsar mycket för att Fisksätra ska utvecklas för framtiden och vara en attraktiv plats att leva och bo på. Fisksätra har en stark lokal stolthet och livskraft som framöver kommer att ges ännu bättre möjligheter att utvecklas.

– Vi står nära civilsamhället bland annat genom Fisksätraakademin som är ett brett nätverk med olika aktörer från hela Fisksätra. Vi stöttar också Fisksätra Folkets Hus i att utvecklas till att vara den naturliga, trygga och självklara mötesplatsen för alla Fisksätrabor. Jag vill att alla som bor i Fisksätra känner att Nacka kommun kraftsamlar för att Fisksätra ska vara en trygg och säker plats att leva och växa upp på, säger Victor Kilén.

Idag har den erkänt framgångsrika skolan Viktor Rydberg har valt att starta i området, vilket kommer att ge unga i både Fisksätra och andra områden tillgång till ytterligare en bra skola och samtidigt öka attraktionskraften och locka unga studiemotiverade människor.

För att fler ska få möjlighet att leva och trivas i Fisksätra planeras nya bostäder och en upprustning av området. Dessutom tillkommer ett nytt idrottskluster med bland annat en ny multisporthall för att stimulera en aktiv och meningsfull fritid för unga.

Mer om polisens klassning om utsatta områden:
Utsatta områden | Polismyndigheten (polisen.se)

Sidan uppdaterades: