Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Företaget Livfulla Trädgårdar tilldelas årets Miljöpris

Nacka kommuns Miljöpris går i år till företaget Livfulla Trädgårdar, som tilldelas priset för sitt kreativa arbete för biologisk mångfald. Det beslutade kommunstyrelsens miljöutskott tidigare idag.

Med Miljöpriset vill Nacka kommun uppmärksamma enskilda personer eller företag vars miljöarbete bidrar till minst ett av Nackas miljömål, är nytänkande, framåtsyftande, utvecklingsbart och har goda möjligheter till att spridas vidare. Så här motiverar juryn årets pristagare:

Företaget Livfulla Trädgårdar sprider på ett föredömligt och pedagogiskt sätt kunskap om hur Nackaborna kan gynna biologisk mångfald i sina trädgårdar. Företagets tips och idéer har genom sin digitala plattform goda förutsättningar till spridningseffekter såväl i som utöver Nacka kommuns gränser. Livfulla trädgårdars tjänster stöttar även Nacka kommuns miljömål om biologisk mångfald, som ger förutsättningar för ett mer robust och motståndskraftigt samhälle. Genom att använda Livfulla trädgårdars tjänster kan Nackabor och andra ta ytterligare steg för att utveckla det gröna och den biologiska mångfalden.

Livfulla Trädgårdar har funnits sedan 2017 och vänder sig både till företag och privatpersoner och erbjuder specialanpassade lösningar som bidrar till grönare samhället som växer i samklang med omkringliggande flora och fauna. De presenterar tips och idéer om att det är lätt att göra rätt för ökad biologisk mångfald, bland annat genom att tillhandahålla en mångfaldsguide. Livfulla Trädgårdar – Livfulla trädgårdar (livfullatradgardar.se)

Nacka kommun har delat ut Miljöpriset sedan 2016. Det delas ut till såväl offentlig verksamhet som till enskilda personer, föreningar och företag som har gjort goda insatser för miljön. Kriterierna är nytänkande, ett framåtsyftande och utvecklingsbart arbete, möjligheter till spridningseffekt och att arbetet ska bidra till minst ett av Nackas miljömål. Prissumman är 10 000 kronor. Förra året delades Miljöpriset ut till teknikföretaget Svenska Rotormaskiner och Sofia Good, kock på Optimus förskola.

Mer information om Nackas miljömål finns här: Lokala miljömål - Miljöbarometern - Nacka kommun

Sidan uppdaterades: