Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Oro och ångest hos barn – hur kan du som förälder stötta ditt barn?

Välkommen till en webbsänd föreläsning den 4 juni med Peter Friberg.

Att barn är rädda och oroliga ibland är naturligt, det tillhör uppväxten och är en del av att vara människa. Men när oron blir så stor att den hindrar sådant som är bra och viktigt för barnens hälsa och utveckling, som till exempel sömn, skola och sociala kontakter, behöver vi hjälpa dem att hantera sin oro. Då kan det kännas tryggt att som förälder veta mer om hur vi i vardagen kan möta barns oro och rädsla. Hur kan vi skapa en miljö som öppnar upp för samtal och som gör att barn fortsätter att berätta om det de funderar över och som känns svårt?

Oro kan yttra sig på olika vis; vissa är ledsna ofta, andra har svårt att somna, medan en del barn blir bråkigare. Barn oroar sig också över olika saker. Det kan till exempel vara klimatet, corona, skolan, kompisar, hemmasituationen eller pengar. Vi som vuxna behöver anpassa vårt bemötande beroende på om det barnen oroar sig över är verkliga hot som det går att hitta lösningar på eller om det handlar sådant som det inte går att göra något åt.

Föreläsningen ger dig grundläggande kunskap om hur du som förälder, vuxen eller medmänniska kan möta oro och ångest hos barn och unga. Innehållet är baserat i den evidens och forskning som finns kring KBT – behandling av ångest och oro hos barn och unga.

Föreläsningen kommer att webbsändas och du interagerar digitalt med kursledare och andra deltagare.

Om föreläsaren

Peter Friberg är legitimerad psykolog och utbildningsansvarig på Akademi Magelungen, där grundidén är att öka kompetensen inom socialt arbete, behandling och skola. Peter har sin bakgrund i öppenvården där han arbetat med hemmasittare och ungdomar med antisocial problematik.

Datum

4 juni klockan 19.00-20.00. Efter föreläsningen finns det möjlighet att ställa frågor.

Anmälan

Anmäl dig senast den 3 juni via e-post till peter.friberg@magelungen.com. Samma dag som föreläsningen äger rum kommer du att få en inloggningslänk med instruktioner för hur du loggar in.

Välkommen!

Sidan uppdaterades: