Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

17 februari - Vad alla föräldrar borde få veta, barnets första tolv år

Välkommen på en föreläsning med Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni.

Hur sätter man gränser på rätt sätt? Är det okej att bli arg på sitt barn? Gör jag rätt som förälder? Hur kan vi få mindre bråk och konflikter i familjen? Hur ger jag mitt barn en bra självkänsla? Hur vill jag vara som förälder?

Föräldraskap väcker många frågor och det vimlar av åsikter och tyckanden kring hur en förälder ska vara, vilket ofta skapar onödig stress och oro. Under föreläsningen hjälper psykologerna Maria Lalouni och Kajsa Lönn Rhodin till att sålla i det enorma informationsflödet. Utifrån tanken att varje förälder är expert på sitt eget barn kommer de att berätta varför det är så viktigt att vara närvarande, att kvantitet faktiskt är kvalitet när det gäller tid med barn och hur man gör för att slippa så många konflikter med sitt barn. Med hjälp av "den psykologiska tallriksmodellen" sätter de fokus på det som forskning visat är de allra viktigaste delarna av föräldraskapet. Sådant som alla föräldrar borde få veta. Välkommen till en inspirerande föreläsning om något av det svåraste och roligaste i livet -att vara förälder.

Om föreläsarna

Kajsa Lönn Rhodin och Maria Lalouni är båda psykologer och har fördjupat sig i frågan om föräldrarollens betydelse och utmaningar. De är upphovsmakare till ett flertal program för föräldrar och barn, bland annat föräldraträffarna ABC- Alla barn i Centrum. De utkom 2019 med boken ”Vad alla föräldrar borde få veta”. Boken tar upp föräldraskapets utmaningar och guldkorn på ett enkelt och inspirerande sätt och den ligger till grund för föreläsningen som Kajsa och Maria håller.

Datum och tid

17 februari klockan 19.00-20.30.

Plats och anmälan

Utifrån rådande läge kommer vi ha digitala föreläsningar. Om läget skulle ändras kan det bli aktuellt att erbjuda 50 personer att delta i Nacka kyrka. I så fall meddelar vi det i god tid innan. Föreläsningen ges endast digitalt den 17 februari.

Här ser du föreläsningen digitalt den 17 februari.

Sidan uppdaterades: