Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

20 september - Barn med oro och låg självkänsla, hur kan vi stärka våra barn?

Vad är självkänsla? Vad finns det för skäl till att barn har låg självkänsla? Framför allt - vad bidrar till god självkänsla hos barn? Hur hänger självkänsla samman med rädsla och oro? Hur kan vi hjälpa barn som inte vågar pröva nya aktiviteter, eller som känner sig otrygga i samspelet med kamrater?

Under föreläsningen kommer Martin Forster ge exempel på utmaningar som vi föräldrar står inför – med både små och stora barn. Han kommer också ge konkreta råd om hur rädsla kan övervinnas och hur vi kan stärka våra barns självkänsla.

Om föreläsaren

Martin Forster är verksam som psykolog inom barn- och ungdomspsykiatrin, samt som forskare och lärare på Karolinska institutet. Hans forskning handlar om föräldraskap och hur vi kan hjälpa barn genom föräldrarna.

Martin är även författare till böckerna ”Jag törs inte men gör det ändå om barns välmående och hälsa” och ”Fem gånger mer kärlek: forskning och praktiska råd för ett fungerande familjeliv”. Han har också bidragit till utvecklingen av föräldraskapsstöd i olika former.

Datum: 20 september

Tid: 19.00-20.30

Plats: Föreläsningen ges i första hand på plats i Nacka kyrka, då kan du också ställa frågor till föreläsaren. Det finns också möjlighet att lyssna på en live-sändning av föreläsningen, med då kan vi inte garantera att ljudkvaliteten fungerar optimalt. Då kan du inte heller ställa frågor till föreläsaren.

Intresseanmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka

Här finns anmälan för att se föreläsningen på plats i Nacka kyrka.

Se live-sändning av föreläsningen

Här kommer du att kunna se live-sändningen.

Sidan uppdaterades: