Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Information med anledning av Covid-19

Det har kommit en del frågor från er gode män med anledning av den Coronapandemi som pågår. Här kan du ta del av information från överförmyndarenheten.

Besök hos din huvudman

Det är Folkhälsomyndighetens råd som gäller i första hand vid besök hos personer i riskgrupper. De flesta av våra huvudmän tillhör troligtvis riskgrupper och besök till dem ska begränsas. Överförmyndaren har därför inte något krav på att du besöker din huvudman så länge pandemin pågår. Du bör istället se till att din huvudman har det bra på annat sätt, till exempel genom telefon eller e-post till boendet eller hemtjänst. Det är viktigt att du har någon slags koll och att du gör en orosanmälan till omsorgsenheten eller äldreenheten i Nacka kommun om förhållandena inte är tillfredsställande för din huvudman.

Som god man eller förvaltare har du inte mandat att ta beslut i frågor som rör hälso- och sjukvården. Mandatet ligger hos närmast anhörig eller sjukvården.

Skulle du själv bli sjuk och inte kan utöva ditt uppdrag är det viktigt att vi får information om det.

Det är också viktigt att du ser till att det finns medel hos/för huvudmannen och medel på huvudmannens konton för viktiga inköp och betalning av räkningar under en tid framöver. Ha god framförhållning om du behöver uttagstillstånd från överförmyndaren.

Överförmyndarenhetens verksamhet

Vi har för avsikt att upprätthålla verksamheten med god kvalitet och service så långt som möjligt. Dock kommer en konsekvens av rådande förhållanden vara att vi har längre handläggningstider. Vi kommer under en tid bara ta emot bokade besök. Om du har förkylningssymtom ska du stanna hemma enligt Folkhälsomyndighetens rekommendation.

Har du frågor eller funderingar med anledning av informationen, kontakta Ann-Charlotte Oetterli, enhetschef, överförmyndarenheten på telefon 08-718 92 14 eller någon på överförmyndarenheten på telefon 08-718 92 12 eller e-post overformyndaren@nacka.se.

Sidan uppdaterades: