Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Januari

Vaccination för personer med hemtjänst, personlig assistent eller på LSS-boende

Det är Region Stockholm som har ansvar för all vaccination i länet och det är vårdcentralerna i Nacka som ansvarar för att de personer i Nacka som har hemtjänst med omsorgsinsatser (ej endast serviceinsatser, som städning, eller trygghetslarm), personlig assistans eller är boende på LSS-boende blir vaccinerade. Det betyder att Nacka kommun inte styr när och hur vaccinationen av de här grupperna kommer igång i Nacka.

Nacka kommun har tidigare hjälpt Region Stockholm att ta fram listor på de personer som har hemtjänst med omsorgsinsatser och assistans så att vårdcentralerna vet vilka som ska erbjudas vaccin. Nacka kommun har även samlat in ett samtycke om att dela information med vårdcentralerna.

Vårdcentralen kommer nu att börja kontakta berörda personer för att boka tid och ge vaccinet som även ges till eventuell vuxen person som bor tillsammans med en omsorgstagare, även om personen själv inte har hemtjänst eller assistans. Tanken är att skydda sårbara personer mer genom att vaccinera de vuxna personer som lever ihop i samma hushåll.

Tillgången till vaccin är begränsad men vaccinationerna sker så snabbt som vaccinerna levereras till Stockholm. Vem som får vaccin först styrs av nationella prioriteringar.

Personer 65 år eller äldre

Personer som är 65 år eller äldre kommer framöver att själv boka tid för vaccination. På 1177.se kommer Region Stockholm att berätta och hur det kommer att gå till.

Läs mer om vaccination av övriga så som riskgrupper och allmänheten på 1177.se och hos Folkhälsomyndigheten.

Sidan uppdaterades: