Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Jonathan Stribrant vann Nackas deltävling av Funkisfestivalen 2023

12 artister tävlade om att ta hem segern i Nackas deltävling av Funkisfestivalen 2023. Till slut var det Jonathan Stribrant som blev korad vinnare med låten "Let her go" av Passenger.

Stämningen var i topp i ett nästintill fullsatt Dieselverkstaden när Nackas deltävling av Funkisfestivalen drog i gång. Dagen bjöd på fantastiska framträdanden av 12 förväntansfulla artister. Till slut stod det klart att det var Jonathan Stribrant som kammade hem vinsten.

- Det känns fantastiskt och lite overkligt att vara årets vinnare av Nackas funkisfestival, berättar Jonathan.

Jonathan kommer att representera Nacka i semifinalen den 25–26 april i Nalen. Vi håller tummarna för att han går vidare även där och får tävla i finalen den 19 juni på Stockholm Waterfront.

Funkis 2023 i nyhet.jpgJonathan tillsammans med resten av artisterna som framträdde under Nackas deltävling av Funkisfestivalen 2023.

Juryns motivering

Den här artisten fångade publiken med ett vackert, professionellt och rörande uppträdande. Artisten trollband hela Dieselverkstan med en text som levererades från hjärtat med hög energi.

Funkisfestivalen

Nacka har varit med i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, sedan 2019.

Här kan du läsa mer om Funkisfestivalen.

Sidan uppdaterades: