Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Rekordmånga cyklar i Nacka

Nacka gör det enklare att cykla, bland annat genom att bygga ut cykelvägnätet, anlägga cykelparkeringar samt att sätta ut fler cykelpumpar. Nu visar mätningar att allt fler Nackabor väljer cykeln.

Nacka har prisats för sitt arbete med cykel, bland annat med förstaplatsen i Kommunvelometern som årets och landets bästa mellanstora cykelkommun. 2016 fick Nacka utmärkelsen "Årets cykelprestation" av Stockholms regionala cykelkansli.

Nu visar kommunens mätningar att antalet cyklister ökar rejält.

All-time-high

- Nacka räknar cykelpassager kontinuerligt på sju platser. Nu efter sommaren har flera av dem noterat sin högsta nivå någonsin, säger Kristofer Rogers, trafikplanerare vid Nacka kommun.

I onsdags nådde tunneln under Sicklavägen all-time-high med 5 213 förbipasserande cyklister på en dag.

Utvärdering

- Vi vill göra det enklare och smidigare att cykla. Mätning av cykeltrafiken är ett sätt att utvärdera kommunens satsningar men mätningarna är även viktiga för att veta vilka cykelinsatser som behövs och var de behövs, säger Kristofer Rogers.

Du kan följa mätningarna här

Nya cykelsatsningar

Och satsningarna på cykel fortsätter. Den 12 september möter kommunen förbipasserande cyklister i morgonrusningen vid tunneln under Sicklavägen. De får en goodiebag samt en inbjudan att anmäla sig till Nackas vintercykelprojekt som drar igång senare i år.

Läs mer om pågående cykelutbyggnader här

Läs mer om vintercykelprojektet här

Sidan uppdaterades: