Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Upplev ditt Nacka från cykelsadeln

Allt fler Nackabor cyklar till jobbet. Under våren nådde cykelpendlingen rekordnivåer. Men resan kan också vara målet. Så här i semestertider tar många chansen att i egen takt, och utan tid att passa, utforska Nacka från sadeln.

Nacka mäter hur cykelpendlingen utvecklas. Mätningar sker dagligen på sammanlagt sex platser i kommunen. Dessa visar att cykelpendlingen ökar. Räknaren vid Sicklavägen uppmätte en majdag toppnoteringen 6 098 passager. Medelvärdet vardagar i maj månad var 4 704 och måndagar var den veckodag med flest registrerade cykelpassager.

Läs mer och följ cykelmätningarna här

Nacka kommun fortsätter arbetet för att göra det enklare och säkrare att cykelpendla, bland annat genom att utveckla cykelvägnätet och bygga fler cykelparkeringar.

Rekreationsområden

Och så här i semestertider tar många chansen att ta cykeln för att se och upptäcka omgivningen. I Nacka finns fina rekreationsområden och andra utflyktsmål som det går utmärkt att cykla till. Det finns drygt 100 kilometer cykelvägar som dels löper parallellt med biltrafiken, dels går separerat från biltrafiken genom park- och naturområden.

Läs mer om cykelvägar i Nacka här

Läs mer om friluftsliv och motion här

Sidan uppdaterades: