Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nackafamilj skippar bilen under milen

I vår provar 20 hushåll att byta ut sina korta bilresor mot resor med elcykel. Följ Nackafamiljens cykelutmaning på #utanbilendealen. Utmaningen pågår mellan 8 april och 23 juni.

Under tre månaders tid kommer 20 hushåll i 12 kommuner i Storstockholm att byta ut sina korta bilresor under en mil mot resor med elcykel. Hushållen får låna elcyklar som kommer att ersätta bilen för de korta resorna, till exempel till affären, förskolan eller utflykten.

Deltagarna kommer att på olika sätt dela med sig och berätta om sina erfarenheter av att leva utan egen bil. Tanken är att inspirera fler att upptäcka alternativen till bil och se vilka möjligheter som finns.

Följ Nackafamiljens cykelutmaning

I Nacka är det Catherine och Hans som antar utmaningen och testar en bilfri vardag. Till sin hjälp har de elcykel och ellastcykel. Catherine och Hans är ett par i 50-årsåldern, med utflugna barn, som vill minska sitt klimatavtryck.

Catherine och Hans hoppas att projektet kan visa att deras vardag fungerar utan att ta bilen för de kortare resorna:

- Barnen har flyttat hemifrån och ett naturligt steg är att välja bort bilen kortare resor. Vår utmaning är matinköpen. Att vi får delta i testet kommer förhoppningsvis visa oss att det går, säger Hans.

Följ Nackafamiljens cykelutmaning på Instagram: #hanlia64_1 eller #utanbilendealen2021.

Familj som deltar i projekt Utan-bilen-dealen

Medverkande kommuner

Botkyrka, Danderyd, Haninge, Huddinge, Håbo, Nacka, Nynäshamn, Salem, Stockholms stad, Sundbyberg, Sollentuna och Tyresö.

Samarbete inom Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen

Projektet Utan bilen-dealen är ett samarbete inom Energi- och klimatrådgivningen i Stockholmsregionen. Läs mer om projektet hos Energirådgivningen

Logga - Utan-bilen-dealen

Sidan uppdaterades: