Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Samråd Pylonen, del av Orminge 60:1

Detaljplan för Pylonen, del av fastigheten Orminge 60:1, i Boo, ställs ut för samråd under tiden 19 augusti och den 30 september 2020.

Detaljplanen syftar till att möjliggöra bebyggelse för bostäder utmed Skarpövägen. Planen syftar till att skapa förutsättningar för flerbostadsbebyggelse som är lätt att nå med buss, bil, cykel och till fots. Den föreslagna bebyggelsen ska gestaltas med hög arkitektonisk kvalitet. Bebyggelsen ska utgöra en ny årsring men samtidigt vara en välintegrerad del i den befintliga bebyggelsestrukturen i Västra Orminge. Detaljplanen syftar även till att värna gröna miljöer och bibehålla områden med naturvärden och funktioner för gröna spridningssamband och rekreation. Planförslaget överensstämmer med översiktsplanen. Kommunens bedömning är att detaljplanens genomförande inte kan antas medföra betydande miljöpåverkan.

Samrådstid

Biträdande planchef har beslutat att sända rubricerat planförslag på samråd. Under tiden 19 augusti 2020 till och med 30 september 2020 finns planförslaget tillgängligt för granskning.

Synpunkter

Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 30 september 2020. Alla handlingar och information om hur man lämnar synpunkter finns på projektets webbplats

Sidan uppdaterades: