Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Granskning - Galärvägen - Kornettvägen

Detaljplan för område kring Galärvägen och Kornettvägen m.fl. vägar, sydöstra Boo, finns nu utställt för granskning under tiden 3 november 2020 till och med 8 december 2020.

Detaljplanen syftar till att rusta upp och förbättra vägarna i området och möjliggöra ett kommunalt övertagande av huvudmannaskapet för allmän plats (väg-, park- och naturområden). Vägarnas upprustning utgår ifrån de befintliga vägarnas utformning och föreslås i möjligaste mån anpassas med hänsyn till områdets karaktär. Detaljplanen möjliggör för utrymme för framtida gångbanor längs vägar där många rör sig för att skapa trygga och säkra skolvägar. Planförslaget innebär en marginell förtätning av området. Byggrätten för bostadshus utökats något samtidigt som områdets landskapsbild och värdefulla vegetation bevaras. Planförslaget överensstämmer med översiktsplanen.

Granskningstid

Under tiden 3 november 2020 till och med 8 december 2020 finns planförslaget utställt för granskning.

Synpunkter

Eventuella synpunkter på planförslaget ska skriftligen ha kommit in senast den 8 december 2020. Alla handlingar och information om hur man lämnar synpunkter finns på projektets webbplats.

Sidan uppdaterades: