Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Ny lekpark vid Kyrkviken

En tillfällig lekpark har öppnat i Sickla. Välkommen att leka!

I Sickla, öster om köpkvarteren och norr om Kyrkviken,har en tillfällig lekpark dykt upp. Här på marken mellan Järlaleden och Saltsjöbanan, finns det plats för lek och stoj.

Barnskratt i skuggan av träden

På gräsmattan, i skuggan av de stora träden, har en lekfullt utformad container landat. Den har öppna dörrar mot omvärlden och två rutschkanor. Tanken är att den ska bjuda in förbipasserade att stanna och leka en stund. Och de första barnen har redan hittat hit.

Man med barn åker rutschkana

Varför bygger ni en lekplats här?

– Det byggs och stökas mycket i området, men samtidigt finns det ytor som vi ville göra något kul av, berättar landskapsarkitekt Caroline Engberg.

Hur länge blir containern kvar?

– Det har vi inte bestämt. När platsen behöver användas till något annat, eller om vi kommer på att den passar bättre någon annanstans, så flyttar vi den.

Lekcontainer på gräsmatta

Fler trivsamma miljöer när Nacka utvecklas som mest

Pop up-parken ingår i projektet Trivsel och tillgänglighet, som initierats av Natur- och trafiknämnden i Nacka kommun. Syftet är att ge Nackaborna fler trivsamma och attraktiva miljöer när Nacka växer och utvecklas som mest.

Bland annat har sittbänkar har placerats längs med gångvägen till Velamsund. Under vintern lyser effektbelysning upp i mörkret på fem olika platser i kommunen. Det blir också en upprustning av herrgårdsparken i Velamsund, en naturhinderbana för barn i Nyckelviken, en pump track-bana i Trollsjöreservatet samt flera nya blomsterplanteringar runt om i kommunen.
Läs mer om projektet Trivsel och tillgänglighet här

Sidan uppdaterades: