Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Wallstreet Stockholm

Festivalen WALLSTREET Stockholm är en konstfestival i det gemensamma stadsrummet och pågår i Nacka, Stockholm och Upplands-Bro mellan juni och augusti 2022. Genom skapandet av hundratals konstverk, med en mångfald av uttryck, ska festivalen bidra till Stockholmsregionens attraktivitet och uppstart efter pandemin. Huvudsyftet är att grannar och konstnärer tillsammans skapar platser som berör och betyder något för dem.

Lördag den 4 juni kl 12 öppnar konsfestivalen vid konstverket "Evas sju döttrar", vid Sickla sjö och som en del av nedan skulpturstråk:

Nya konstverk till Nacka

Sju nya muralmålningar kommer att skapas runt om i Nacka: i Orminge, Saltsjöbadens centrum, Kvarnholmen, Sickla och i Centrala Nacka. Här kommer trappor, väggar, gångtunnlar och murar att användas.

Ett skulpturstråk kommer även att binda samman Nacka med Stockholm och går från Sickla strandpark till Skanstullsbron. Ett kluster av nya konstverk blir ett tillskott i Nacka strand på initiativ av fastighetsägaren PEFAB. Fler andra aktörer kommer engagera sig i festivalen såsom Besquab i Nacka strand, IKANO och Nacka vatten och avfall.

I Nacka skapas det även sommarjobb åt cirka 30 ungdomar som får möjlighet att arbeta som konstnärer, guider och värdar under Wallstreet Stockholm.

Festivalen Wallstreet Stockholm är en konstutställning i vårt gemensamma stadsrum som pågår juni till augusti 2022. Genom skapandet av konstverk med en mångfald av uttryck, bidrar festivalen till regionens attraktivitet och uppstart efter pandemin.
Walstreet Stockholm vill leda vägen för konsten och kulturens betydelse och plats i en föränderlig stadsmiljö.

Konsten som ställs ut är både tillfälliga och permanenta verk skapade av yrkesverksamma konstnärer. Festivalen omfattar bland annat ett skulpturstråk som binder ihop Nacka kommun med Stockholms kommun. Konstfestivalen finansieras av dess partners Stockholm Stad, Nacka kommun, Upplands-Bro kommun samt ett dussintal privata fastighetsägare. Festivalen omsätter drygt 20 miljoner kronor.

Arrangör av Wallstreet Stockholm är den politiskt neutrala ideella organisationen ”Storstockholm Konst & Arkitektur” med säte i Stockholm. Organisationens syfte är att bedriva en verksamhet som stärker och stödjer en positiv stads- och samhällsutveckling av offentliga platser i Stockholms län. Verksamheten har fokus på delaktighet, medskapande, konst, kultur och arkitektur som resurser för ökad innovationskraft och hållbarhet.

Läs mer om Wallstreet Stockholm och alla konstverk här.

Sidan uppdaterades: