Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ett 1800-talsinspirerat hus för familjeliv

I Centrala Nacka, nedanför stadshuset, växer ett nytt kvarter fram där de första lägenheterna ska stå klara för inflyttning hösten 2021. Här tar det nya bostadsområdet form med plats för stadslivets puls, grönska, caféer och butiker.

Nu är stommen snart klar för första våningen i det sydöstra kvarteret nedanför Nacka stadshus. Storstaden Bostad, som står bakom bygget, har låtit 1800-talets klassiskt strama boulevardarkitektur ge inspiration till huset. Redan nu kan man ana den typiska formen för huset som kommer få en ljus fasad med detaljer i brons. Här finns garage och varje lägenhet får minst en balkong och/eller terrass, samt förråd. Innergården blir en plats för rekreation och grönska, det blir smarta lösningar för en bekvämare vardag och rikligt med cykelparkering. De första lägenheterna ska stå klara för inflyttning hösten 2021.

Visionsbild av byggnad i Centala Nacka.

- Intresset för lägenheterna har varit stort och av de 140 lägenheterna finns det bara 23 lägenheter och 3 takvåningar kvar. Nu planerar vi för vilka verksamheter som ska flytta in i huset och bidra till ett trivsamt kvarter med liv och rörelse, säger Per Jutner, VD och grundare för Storstaden Bostad.

Huskropp under uppbyggnad, med lyftkranar i bakgrunden.

Visning 25 oktober

Är du intresserad av lägenheterna? Storstaden Bostad bjuder in till visning söndagen den 25 oktober klockan 12–14. Plats: Green Room, i skogsdungen mellan stadshuset och tvåans fritidsgård. Anmäl dig till ansvarig mäklare Helena Blomqvist, mobil 072-880 80 76.

Flera hus på gång

Flera hus är på gång i samma bostadsområde, här blir det både hyres- och bostadsrätter och bottenvåningarna ska rymma lokaler för olika verksamheter. Tillsammans med ombyggnaden av Vikdalsvägen och Värmdövägen till trygg och grön stadsgata blir detta början på Centrala Nackas nya naturbana stadsrum. Kvarteren utvecklas av Storstaden Bostad, Botrygg och Sveafastigheter Bostad.

Läs mer på nacka.se:
Sida om projektet
Gatunamnen i kvarteren
Byggstarten våren 2020

Läs mer på byggaktörernas hemsidor:
Storstaden Bostad
Sveafastigheter Bostad
Botrygg

Sidan uppdaterades: