Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Nacka anammar digitala lösningar: Färre parkeringsautomater från juli

Från och med 1 juli 2024 kommer Nacka kommun att börja avveckla flera av sina parkeringsautomater. Idag finns 27 parkeringsautomater. 18 av dessa kommer tas bort. De återstående 7 automaterna kommer finnas kvar på strategiskt utvalda platser.

96,5% av alla som parkerar i kommunen använder SMS eller olika appar för att betala parkeringsavgiften. Endast 3,5 % av betalningarna sker genom parkeringsautomater. Hälften av dessa betalningar görs med de 7 automater som blir kvar.

Betala med appar

Att betala med appar är enklare och snabbare och ger möjlighet att betala endast för den tid du faktiskt parkerar. Detta innebär också att du sparar pengar. Parkeringsbiljetten är digital, vilket innebär att du inte längre behöver gå tillbaka till bilen för att lägga en pappersbiljett i vindrutan.

Alternativa betalningssätt

För de som inte kan eller vill använda mobilbetalning finns alternativet att betala via talsvarstjänst eller vid de 7 kvarvarande parkeringsautomaterna som finns på nedan adresser:

Henriksdalsringen 113
Henriksdalsringen 67
Sickla strand 25
Finntorpsvägen 8
Atlasvägen 45
Alphyddevägen 4
Gamla Värmdövägen 2

Sidan uppdaterades: