Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Parkbänkar i Orminge fräschas upp

Parkbänkarna i Centrala parken i Orminge har plockats in för uppfräschning av årets sommarjobbare i Nacka kommun. Bänkarna nymålas i regnbågens färger och placeras ut igen inför 2024 års Pride.

Årets sommarjobbare i Nacka kommun fått in parkbänkarna från Centrala parken i Orminge till kommunens verkstad i Utskogen för uppfräschning. Bänkarna har slipats och målas nu i Prides regnbågsfärger enligt design som de tre teamen av sommarjobbare i park- och naturunderhåll valt själva. Bänkarna placeras ut igen under andra halvan av juli 2024, inför Pride i slutet av månaden, och ersättande bänkar placeras ut i parken fram till dess.

Sommarjobbarna i Nacka kommun är födda mellan 2006 och 2008 och arbetar sex timmar om dagen under tre veckor under någon av de tre sommarjobbsperioder som kommunen erbjuder. I park- och naturunderhåll ingår utöver vård av parkutrustning också bland annat upprustning av lekparksutrustning, återvinningsstationer och rensning av växtligheten i kommunens anläggningar, parker och rabatter.

På plats i Utskogen möter vi de sommarjobbande arbetsledarna Liv Wetterholm och Mathilda Blomqvist, som arbetar i kommunenheten hela sommaren, till skillnad mot sina något yngre sommarkollegor.

– Jag har jobbat på kollo tidigare och ser jobbet som arbetsledare som en bra erfarenhet av arbetsfördelning och ledarskap. Man får se och arbeta med hela människan och allas olika förutsättningar, säger Mathilda Blomqvist.

Till vardags pluggar Mathilda Blomqvist på högskola och Liv Wetterholm tog nyligen studenten och tittar framåt i studie- och yrkesliv.

– Att jobba med gruppen och lägga upp arbetet som ska göras är en bra erfarenhet av att vara arbetsledare inför framtiden, säger Liv Wetterholm.

Tillsammans med parkbänkarna renoveras och målas också sopkärl i regnbågsfärgerna, vilka tillsammans med bänkarna placeras ut och ersätter nuvarande kärl i Centrala parken i Orminge i juli.

Sidan uppdaterades: