Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Juni

Velamsund får fler parkeringsplatser - undvik att ta bilen dit på torsdag 17 juni

Torsdagen den 17 juni bygger vi ut de centrala parkeringsplatserna i Velamsund. Undvik gärna att ta bilen hit den dagen, eftersom det bara kommer att finnas ungefär hälften så många parkeringsplatser som vanligt.

Många vill besöka Velamsund och det behövs fler parkeringsplatser för att rymma alla som kommer med bil. Därför bygger vi ut de två centrala parkeringsplatserna med ytterligare 15 platser. Arbetet sker under en enda dag, torsdagen den 17 juni.

Passa tiden om du parkerar den 17 juni

För den som kommer med bil till Velamsund den 17 juni gäller följande: På morgonen fram till klockan 11 är högra parkeringen öppen medan vi arbetar med den vänstra. Du som kommer på morgonen möts av en parkeringsvakt som ber om ditt telefonnummer, så att de kan kontakta dig om du inte har flyttat din bil senast klockan 11. Från klockan 11 ska alla parkera på den nybyggda parkeringen på vänster sida och arbetet flyttar över till den högra sidan av vägen.

Totalt sett under dagen innebär det att det bara kommer att finnas ungefär hälften så många parkeringsplatser som vanligt.

karta Velamsund.png

Kartan visar Velamsund med de två parkeringsplatserna. Den vänstra parkeringen är markerad med blått och den högra med gult.

Parkera en bit ifrån och gå sista biten

Det finns två mindre parkeringar ungefär halvvägs mellan Värmdövägen och Velamsund som går bra att använda. Den första från Värmdövägen ligger på vänster sida. och den andra lite längre fram till höger.

Se var de mindre parkeringarna ligger på en karta

Så tar du dig till Velamsund utan bil

Det smidigaste sättet att komma till Velamsund utan bil är med cykel. Det finns en fin grusad gång- cykelväg som går hela vägen från Värmdövägen till Velamsunds gård. Du kan också ta bussen som stannar vid Kils gård och promenera de sista två kilometerna.

cykelvägar Velamsund.JPG

Kartan visar cykelvägarna kring Velamsund. Från Värmdövägen är det cirka 2 kilometer till Velamsund.

Sidan uppdaterades: