Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Det går inte att signera en Abou e-tjänst på mobilen med BankID/Mobilt BankID Felsökning pågår.

Läs mer...

Tvärbanans hållplats Sickla flyttar till Uddvägen

Stora förändringar för dig som reser med Tvärbanan. Den 6 februari flyttar Tvärbanans hållplats vid Sickla station tillfälligt till Uddvägen. Här kan du även byta mellan Tvärbanan och buss genom nya busshållplatserna, Sickla västra. Anledningen till flytten är att det pågår byggarbeten i området runt Sickla station.

Måndagen den 6 februari stängs Sickla station och Tvärbanan flyttar till en ny, tillfällig hållplats på Uddvägen som ligger bakom Nacka tingsrätt. Tvärbanans nya hållplats heter fortsatt Sickla.

Här kommer även nya busshållplatser, som ligger på Värmdövägen, i höjd med Uddvägen underlätta för dig som byter mellan Tvärbanan och buss. Det kommer även bli en ersättningshållplats när busshållplats Sickla bro stänger i april. Nya busshållplatserna heter Sickla västra och det är cirka 150 meter att gå till Tvärbanans nya hållplatsläge på Uddvägen.

Tvärbanans tillfälliga hållplatsläge på Uddvägen gäller fram till 2025. För mer information, se SL:s webbplats: Tvärbanans hållplats Sickla flyttas till Uddvägen | SL

Klicka på kartan för större version. Kartan visar Tvärbanans nya, tillfälliga hållplatsläge på Uddvägen samt nya busshållplatserna Sickla västra som ligger på Värmdövägen, i höjd med Uddvägen.

SL:s kundvärdar hjälper till att visa vägen

SL har kundvärdar på plats tidigt på morgonen den 6 februari för att svara på frågor och hänvisa rätt. Kundvärdarna kommer finnas på plats första veckan, måndag till fredag, klockan 06.30-20.30.

Hur tar du dig till Tvärbanans nya hållplats om du går eller cyklar?

Den tillfälliga flytten kommer att påverka dina vägval när du tar dig till det nya hållplatsläget. Kommer du från de centrala delarna av Sickla så som Sickla bro, Sickla galleria eller Järlaleden är den enklast att gå eller cykla Sicklastråket till den tillfälliga hållplatsen på Uddvägen, se karta. Var uppmärksam och följ skyltning på plats.

Du som cyklar kan parkera cykeln på Sicklastråket på andra sidan Uddvägen. Där finns cykelställ där du kan låsa fast cykeln i ramen.

Tvärbanan ersätts med buss mellan Sickla och Gullmarsplan 3-5 februari

För att göra det möjligt att flytta hållplatsen stängs Tvärbanan av mellan Sickla och Gullmarsplan fredag den 3 februari till söndag 5 februari. Buss ersätter mellan Gullmarsplan och Sickla allé.

För mer information, se SL:s webbplats: Tvärbanan ersätts av bussar mellan Sickla och Gullmarsplan | SL

SL rekommenderar att du söker din resa via SL:s reseplanerare och vara ute i god tid.

Sickla - en levande stadsdel

Anledningen till att Sickla station stängs är för att det pågår byggarbeten i området. Samtidigt som det görs plats för bostäder, verksamheter och mötesplatser skapas bättre möjligheter för dig att ta dig fram. Värmdövägen byggs om till stadsgata, Sickla Bro renoveras och Sickla stationshus byggs. När blå linje förlängs till Nacka blir stationshuset en av ingångarna till den nya tunnelbanestationen Sickla. Parallellt byggs infrastruktur, såsom avlopp, el och värme ut och säkerställs för framtiden.

Läs mer om Sicklas utveckling och vad som händer i området runt Sickla station:
nacka.se/sickla
Värmdövägen byggs om till stadsgata
Sickla Stationshus - Sicklas nya landmärke
Blå linje till Nacka (nyatunnelbanan.se)

Foto: Gustav Kaiser/Region Stockholm

Sidan uppdaterades: