Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Theo Almgren vann Nackas deltävling av Funkisfestivalen

16 bidrag tävlade om att ta hem segern i Nackas deltävling av Funkisfestivalen 2022. Theo Almgen från Fisksätra kammade hem tävlingen med låten ”Förlåta eller svika” skriven av Den Svenska Björnstammen.

Funkis vinnare 4 500x500.jpg

Nacka har varit med i Funkisfestivalen, Sveriges största melodifestival för personer över 15 år med kognitiv eller neuropsykiatrisk funktionsnedsättning inom LSS, sedan 2019. I år var intresset för att vara med rekordstort. 16 bidrag framfördes på Dieselverkstadens stora scen den 5 februari för en jury*. Theo Almgren, 18 år från Fisksätra, vann tävlingen med låten ”Förlåta eller svika” av Den Svenska Björnstammen.

- Jag ville vara med i Funkisfestivalen eftersom jag gillar att stå på scen. Att jag valde låten ”Förlåta eller svika” är för att jag känner igen mig i den, berättar Theo som också berättar att stämningen mellan artisterna var trevlig och bra trots att det är en tävling.

Funkis vinnare 2 artikelbild.jpg

Nu väntar semifinal på Nalen i slutet av april, då Theo ska representera Nacka.

- Det känns faktiskt väldigt coolt att jag ska få göra det, säger Theo.

Fram till dess kommer Theo fortsätta att ägna sig åt sina intressen som är handboll och dans. Sedan kommer han lyssna på sina favoritartister också, som så klart är Den Svenska Björnstammen och Theoz.

Vi önskar Theo lycka till på Nalen i vår!

Juryns motivering

Intog scenen med fantastisk energi. Självsäker och med utstrålning som tog publiken med storm. En stark låt går mot finalen. Vi säger stort grattis till Theo Almgren.

* Jury: Richard Herrey ordförande kulturnämnden, Gunilla Grudevall-Steen, ordförande fritidsnämnden, Henrik Feldhausen biträdande produktionsdirektör VSS, Martin Hedman vice ordförande i socialnämnden och Jonathan Stribrant, förra årets vinnare av Funkisfestivalen.

Sidan uppdaterades: