Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Februari

Daniel Widberg är 2020 års vinnare av Nackas Funkisfestival

Åtta artister tävlade om att ta hem segern på Dieselverkstans stora scen den 8 februari när Nackas deltävling i Funkisfestivalen gick av stapeln. Vinnaren blev Daniel Widberg som framförde låten ”Carina” skapad av det svenska dansbandet Larz-Kristerz.

Det var hög stämning och i det närmaste fullsatt när Nackas deltävling av Funkisfestivalen drog igång. Åtta förväntansfulla artister framförde sina bidrag och gjorde fantastiska framträdanden. Tävlingen avgjordes genom en omröstning där även publiken fick säga sitt. När resultatet stod klart visade det sig att juryn och publiken valt samma vinnare, Daniel Widberg. Daniel kommer att representera Nacka i semifinalen på Nalen i slutet av april. Vi håller tummarna för att han går vidare även där och får tävla i finalen på Stockholm Waterfront den 24 augusti!

Juryns motivering

Vinnaren har en stor scennärvaro. Han har glimten i ögat och fick med sig publiken. Och sist men inte minst, lika bra och engagerad i sitt eget framträdande som i att heja fram de andra deltagarna!

Här kan du läsa mer om Funkisfestivalen.

Sidan uppdaterades: