Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
December

Höjd avgift för fritidsanläggningar och höjt aktivitetsbidrag för föreningar

Fritidsnämnden har fattat beslut om nya taxor för nyttjande av lokaler och anläggningar, samt fattat beslut om en höjning av aktivitetsbidraget.

Fritidsnämnden fattade den 16 december beslut om en höjning av taxorna för nyttjande av de lokaler och anläggningar som finansieras av fritidsnämnden.

Höjningen kommer ske procentuellt utifrån vilken grupp som omfattas av taxekategorin. För barn- och ungdomsverksamhet sker en mindre höjning medan taxor för elit- och seniorverksamhet, privatpersoner, föreningar som inte är bidragsberättigade och företag föreslogs höjas mer.

Fritidsnämnden har dessutom fattat beslut om höjt aktivitetsbidrag för barn och unga.

Bakgrunden till besluten är att fritidsnämnden gavs i mål och budget för 2021 i uppdrag att göra besparingar i form av höjda timtaxor vid nyttjande av fritidsnämndens finansierade lokaler/anläggningar motsvarande två miljoner kronor. En miljon kronor av dessa besparingar kommer att tillföras det kommunala aktivitetsbidraget som föreningar kan söka.

De nya taxorna och höjningen av aktivitetsbidraget gäller från den 1 januari 2021.

Kultur- och fritidsnämnden har dessutom fattat ett inriktningsbeslut om nya bidragsregler för föreningar. Det betyder att förslaget ska ut på remiss till alla föreningar i Nacka, efter det ska ett slutgiltigt beslut fattas i mars/april.

Sidan uppdaterades: